ARDAHAN’DA ARPA VE BUĞDAY HASADI SÜRÜYOR
GÜNCEL 15.08.2025 11:37:00 0

ARDAHAN’DA ARPA VE BUĞDAY HASADI SÜRÜYOR

Çiftçiler, arpa ve buğday tarlalarında yoğun mesai yapıyor

Ardahan’da nisan ayında toprakla buluşturulan arpa ve buğday tohumları, ağustos ayıyla birlikte hasat edilmeye başlandı. Eylül ayına kadar sürecek hasat döneminde çiftçiler, sıcak havaya rağmen tarlalarda hummalı bir çalışma yürütüyor.

Biçerdöverlerle gün boyu tarım arazilerinde çalışan üreticiler, biçme, öğütme ve balyalama işlemlerini hem tarım makineleriyle hem de geleneksel yöntemlerle gerçekleştiriyor. İl genelindeki köylerde biçerdöverler, altın sarısı başakları toplayarak harman yerlerine taşıyor.

Bu yıl geçen yıla göre daha yüksek verim beklediklerini belirten çiftçiler, sabahın erken saatlerinden akşamın geç vakitlerine kadar çalışarak sezonu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Hasadı yapılan ürünlerin büyük bölümü hayvan yemi ve un üretiminde kullanılacak.

1

Başkan Kurukaya: “Ramazan’ın Bereketini Hemşehrilerimizle Paylaşıyoruz”

2

Ardahan’da Taşımalı Servis Araçlarına Trafik Denetimi

3

Ardahan’da Korsan Taşımacılıkla Mücadele Toplantısı yapıldı

4

AK Parti Göle İlçe Teşkilatı Haftalık Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

5

Ardahan’da Öğrencilere Yeşilay’dan Sağlıklı Yaşam Eğitimi