Ardahan´da av sezonu 22 Ağustos tarihinde açılıyor
17.08.2020 13:42:19 0

Ardahan´da av sezonu 22 Ağustos tarihinde açılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü Ardahan Şube Müdürlüğü, kara avcılığının 22 Ağustos´tan itibaren yapılacağını açıkladı.

ŞENOL KİRMAN

Tarım ve Orman Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü Ardahan Şube Müdürlüğü, kara avcılığının 22 Ağustos´tan itibaren yapılacağını açıkladı.

Ardahan´da 2020-2021 Av Dönemi 22 Ağustos´ta bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile  açılacağını bildirdi.

İşte açıklama ve uygulanacak kurullar :

 ?Ülkemizde 2020-2021 Av Dönemi 22 Ağustos 2020 tarihinde başlayacaktır.

Merkez Av Komisyonu, Av Döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir. Alınan karar 12 Ağustos 2020 tarihli ve 31211 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete´de yayımlanmıştır.

Merkez Av Komisyonu;

Avın açılış ve kapanış tarihlerini,

Avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini,

Avlanma günlerini,

Avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları,

Av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını,

Devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları,

Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini,

Mücadele amaçlı avlanma usulünü, belirlemiştir.

Buna göre avlanma; tüm bölgelerimizde aynı gün 22 Ağustos 2020 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır.

Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecektir.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir.

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir.

Avcılar; Merkez Av Komisyonun Resmi Gazete ´de yayımlanan 19 sayılı Kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur.

İlgililere ve avcılara duyurulur.

1

Ardahan DSYB Çıldır’da Ziyaretlerde Bulundu

2

Koruyucu Aileye Anlamlı Ziyaret

3

Başkan Kurukaya: “Ramazan’ın Bereketini Hemşehrilerimizle Paylaşıyoruz”

4

Ardahan’da Taşımalı Servis Araçlarına Trafik Denetimi

5

Ardahan’da Korsan Taşımacılıkla Mücadele Toplantısı yapıldı