ARDAHAN TERCİHİNİ DEĞİŞTİRMEDİ! ZAFER FARUK DEMİR'İN

Faruk Demir yeniden başkan seçildi

SİYASET 1.04.2024 08:10:00 0
ARDAHAN TERCİHİNİ DEĞİŞTİRMEDİ! ZAFER FARUK DEMİR

Türkiye 31 Mart Pazar günü seçime gitti. Ardahan'da resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Belediye Başkan adayı, mevcut başkan Faruk Demir, yeniden başkan seçildi.

Ardahan’da 31 Mart seçimlerinde 1’i bağımsız olmak üzere 15 aday belediye başkanlığı için yarıştı. 

Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen seçimde resmi olmayan sonuçlarına göre, CHP'nin belediye başkan adayı ve mevcut başkan Faruk Demir oyların yüzde 45,06’nı alarak yeniden başkan seçildi. En yakın rakibi Yunus Baydar ise yüzde 43,51 oranında oy aldı.

OY DAĞILIMI

CHP adayı Faruk Demir, 5 bin 49, Cumhur İttifakı Adayı Yunus Baydar 4 bin 875, DEVA Partisi Başkan adayı Halil Kaçar 752, Yeniden Refah Partisi Erhan Çoban 126 ve İYİ Parti'den Oktay Dursun 70 oy aldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP’liler büyük coşku yaşadı.

İLÇELERDE DURUM

Ardahan’ın Posof ilçesinde CHP adayı Erdem Demirci, Çıldır ilçesi berabere (AK Parti,CHP), Göle ilçesinde CHP  adayı Gökhan Budak, Damal ilçesinde Bağımsız aday Kemal Çamlıyurt, Hanak ilçesinde AK parti  adayı Erdal Kurukaya, Köprülü beldesinde Büyük Birlik Partisi adayı Mustafa Yıldırımcı kazandı.

MİLLETVEKİLİ İNCESU ETKİSİ

Yoğun geçen TBMM gündeminin ardından soluğu memleketi Ardahan’da alan CHP Milletvekili İncesu Ardahan ve ilçelerinde 31 Mart yerel seçimleri için adaylarla birlikte seçim çalışması yürütmüştü. 

Milletvekili İncesu sahada etkili çalışmalar yürüterek CHP’nin özellikle Ardahan merkezde seçimlerden zaferle çıkmasında büyük rol oynadı. 

Geldiği günden beri ilçelerden, en uzak köylere kadar bütün sorunlarla ilgilenen İncesu, bunun meyvelerini yerel seçimlerde aldı.

Milletvekili İncesu’nun destekleriyle CHP Ardahan merkez, Göle, Çıldır ve Posof ilçelerinde seçimlerden zaferle çıktı. 

FARUK DEMİR KİMDİR?

 1963 yılında Ardahan’ın Hanak ilçesinde dünyaya geldi. Demir, ilk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.

Faruk Demir, 1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı ve 1999 yılına kadar devam etti.

Faruk Demir, TRT ekranlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

Faruk Demir, 1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

Faruk Demir, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Ardahan Belediye Başkanı oldu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu