Ardahan, Kars ve Iğdır’ın Yöresel ürünleri tanıtıldı

Başkan Canan Avşar Uzun'un önderliğinde Ardahan Kars Iğdır Yöresel Ürünler ve Yemekler Etkinliği, ulusal arenalara taşındı

GÜNCEL 10.05.2024 11:44:00 0
Ardahan, Kars ve Iğdır’ın Yöresel ürünleri tanıtıldı

Haber: Bedrettin Şuay

AKI-DER Kadınlar meclisi Başkanı Canan Avşar Uzun'un önderliğinde gerçekleştirilen 9 Mayıs Ardahan Kars Iğdır Yöresel Ürünler ve Yemekler Etkinliği, bölgenin zengin kültürünü ve lezzetlerini ulusal arenalara taşıdı. Başkan Uzun, etkinlik kapsamında yörenin lezzetlerini tanıtmak için 12 ulusal kanala yöreyi tanıttıklarını belirtti.

Etkinlikte, kadınların ustalığıyla Kaz'ın nasıl pişirileceği ve yanına hangi ikramların yapılacağı gibi detaylar paylaşıldı. Ayrıca pişi, kete gibi yöresel lezzetlerin nasıl yapıldığı da katılımcılarla paylaşıldı. Kaz güzellik yarışması ve kaz yeme yarışması gibi etkinliklerle renklenen ve gün boyu süren etkinlik, Kafkas dansları, davul zurna eşliğindeki halaylar ve yöre sanatçıları, yazarlar, şairler ve ressamların eserleriyle dolu dolu geçti.

Başkan Uzun, bu kültür şöleninin devam edeceğini ve 10 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak olan etkinlik için tüm hemşerileri ve dostları davet etti. Böylece, bölgenin kültürel ve gastronomik zenginliklerinin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Bu etkinliğin bölge turizmi ve kültürel tanıtımına önemli katkılar sağladığını açıklayan Uzun, kültür şölenimize tüm hemşeri ve dostlarımızı davet ediyoruz. dedi.

 


1

SGK’dan Sosyal Güvenlik Haftası ziyaretleri

2

Küçükbaş kurbanlıklar daha çok ilgi görüyor

3

Bağdaşenspor Başkanı Galip Bozkurt istifa etti

4

Milli yüzücü Sefa Yurtkölesi öğrencilerle buluştu

5

CHP’den alternatif 19 Mayıs kutlaması