Ardahan Fen Lisesi’nde ODTÜ Etkinliği
GÜNCEL 23.09.2025 10:59:00 0

Ardahan Fen Lisesi’nde ODTÜ Etkinliği

ODTÜ’lü Akademisyen ve Öğrencilerden Ardahan Fen Lisesi’nde “Eğitimde ve Yaşamda Farkındalık” Çalışması

Haber: Bedrettin Şuay

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Vural ve beraberindeki ODTÜ öğrencileri, Ardahan Fen Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilere yönelik “Eğitimde ve Yaşamda Farkındalık” temalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Hafta sonu iki akşam boyunca öğrencilere çeşitli bilimsel sunumlar yapan ODTÜ’lü öğrenciler, kendi alanlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca ODTÜ’yü nasıl kazandıklarını ve üniversitede aldıkları eğitimi anlatarak öğrencilerin motivasyonunu artırdılar.

Etkinlik kapsamında birçok bilimsel deney de gerçekleştirildi. Deneyler sırasında öğrencilerin bilime olan merakları ve heyecanları dikkat çekti. ODTÜ öğrencileri, Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden biri olan ODTÜ’nün disiplinlerini, çalışma ortamlarını ve sunduğu imkânları tanıtarak Ardahan Fen Lisesi öğrencilerine hedeflerini yükseltmeleri için ilham verdi.

Ardahan Fen Lisesi Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu, etkinliğin öğrencilere önemli katkılar sağladığını belirterek Prof. Dr. Hüseyin Vural ve ODTÜ öğrencilerine teşekkür etti. Hüseyinoğlu, ODTÜ İLKYAR Topluluğu’nun amacını şöyle ifade etti:

“Bilgi toplumları çağında iyi eğitilmiş, evrensel değerlere bağlı, özgür düşünebilen, sorunlara çözüm üreten, hoşgörülü, insanı ve doğayı seven, haklarını savunabilen bireyler yetişmesine katkı sağlamak. İLKYAR, 40 yıldır Anadolu’daki çocuklara destek olarak onların kapasitelerini geliştirmeleri için çalışıyor.”

 

1

Ardahan DSYB Çıldır’da Ziyaretlerde Bulundu

2

Koruyucu Aileye Anlamlı Ziyaret

3

Başkan Kurukaya: “Ramazan’ın Bereketini Hemşehrilerimizle Paylaşıyoruz”

4

Ardahan’da Taşımalı Servis Araçlarına Trafik Denetimi

5

Ardahan’da Korsan Taşımacılıkla Mücadele Toplantısı yapıldı