AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!

“Görev yerleri değiştirilen işçiler eski görevlerine iade edilsin”

GÜNCEL 29.04.2024 13:06:00 0
AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan yapılan açıklamada, Ardahan Belediyesi çalışanlarına mobbing uygulanarak, bazı işçilerin görev yerlerinin değiştirildiği iddia edildi.

CHP’li Faruk Demir’in yönettiği Ardahan Belediyesi’nde çalışanlara mobbing yapıldığı iddia edildi. Ardahan Belediyesi'nde yıllardır farklı birimlerde görev yapan çalışanların hiçbir sebep gösterilmeden temizlik görevlisi olarak görevlendirildiği ileri sürüldü. AK Parti Ardahan Belediye Meclis Grubu, mobbing uygulanmasına tepki göstererek, görev yerleri değiştirilen işçilerin eski görev yerlerine iade edilmesini istedi.

AK Parti Belediye Meclis Grubundan yapılan açıklamada; “Belediye Başkanı Faruk Demir, güya seçimden sonra parti rozetini çıkarmış ve eşit hizmet taahhüdü vermişti. Ardahan Belediyesi'nde yıllardır farklı birimlerde görev yapan çalışanlar hiçbir sebep gösterilmeden bir anda temizlik görevlisi olarak görevlendirildi. Muhasebe, itfaiye gibi birimlerde çalışan, kepçe operatörlüğü yapan, aralarında tekniker ve teknisyen olan hemşerilerimizin salt siyaseten ters düşüldüğü için intikam hissiyle ve ihtiyaç olmadığı halde temizlik personeli olarak görevlendirilmesi ne hukuki ne insani ne de iş ahlakına yakışır bir durumdur” denildi.

Temizlik personeli olarak görevlendirilen çalışanların daha önce çalıştıkları birimlere iade edilmesi istenen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sayın başkan bugün temizlik görevine aktardığınız çalışanlarınızın birçoğu size oy vermiş insanlar! Kaldı ki seçimde sizi desteklememiş olsa bile sırf seçmen iradesinden dolayı çalışanlarınızı yargılamak, onlardan intikam alırcasına hareket etmek ikinci kez başkanlığı kazanan birine yakışmayacak bir tavırdır. Sizin artık seçim psikolojisinden çıkıp Ardahan'a ve hemşehrilerinize nasıl hizmet edeceğinizi düşünmeniz gerekmektedir. Ayrıca beş yıl boyunca başkanlığını yaptığınız belediye çalışanlarının neden sizi desteklemediği de kendinize sormanız gereken bir sorudur. Bu türde kurum içinde huzursuzluk yaratacak, personelin moralini yerle bir edecek, çalışma azmini sıfırlayacak uygulamalar en çok sizin şahsınıza zarar verecektir.

Sayın başkan talebimiz; belediye personelinin rencide edilmeden liyakat eğitim ve deneyim durumlarına göre görevlendirilmesi, temizlik personeli olarak görevlendirilen arkadaşlarımızın daha önce çalıştıkları birimlere iade edilmesi siyasi veya ideolojik görüş ayrımı yapılmadan her bir belediye çalışanının huzurla kendi görevinin yapılmasının sağlanmasıdır. Bu yanlıştan ne kadar hızlı dönerseniz hem şahsınızın hem belediyemizin hem de Ardahan’ımızın faydasına olacaktır. Oy vermediği bahanesiyle temizlik birimine gönderilen arkadaşlarımızın yanındayız, hangi partili olursa olsun emekçinin destekçisi olacağız, çalışanların haklarının iadesinin siyasi, hukuki ve idari olarak takipçisi olacağız. Temizlik biriminin bir sürgün yeri gibi lanse edilmesi en çokta o birimde çalışan arkadaşlarımıza bir haksızlıktır.

Ardahan kamuoyu, STK’lar ve şehrin tüm bileşenlerinin bu konuya desteğini beklediğimizi belirtir kamuoyuna saygıyla duyururuz”.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Alihanoğlu: “Güncellenen kredi faizleri geri çekilmeli”

2

İşitme Yetersizliği Olan Vatandaşlardan Masa Tenisi turnuvasında büyük performans

3

Ardahanlı kadınlar bilinçlendiriliyor

4

MHP KAÇEP Başkanı Çelik, 'Lider Ülke, Engelsiz Türkiye' programına katıldı

5

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında sportif faaliyetler düzenlendi