ARDAHAN
GÜNCEL 22.03.2015 18:06:32 0

ARDAHAN'DA NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

Baharın gelişinin habercisi olan Nevruz Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalara Vali Ahmet Deniz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Yeşilöz, Özel İdare Genel Sekreteri Hakkı Özgür, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kayıpov’un, “Nevruz Bayramı’nda barış ve paylaşım felsefesi” konulu konuşmasının ardından yöresel aşıklar saz eşliğinde türküler seslendirdi. Ardahan Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu ve Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Dansları ekibinin gösteriler sunduğu program daha sonra Şehir Parkı’nda devam etti.

Burada ki programda Vali Ahmet Deniz, Tugay Komutanı Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Rektör Ramazan Korkmaz tarafından Nevruz ateşi yakıldı. Protokol ve vatandaşlar yanan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Programda temsili olarak örste demir dövüldü, yakılan ateşin etrafından davul zurna eşliğinde halay çekildi.

Nevruz’un, beraberinde sonsuz bir bereket getirdiğini vurgulayan Vali Deniz, “Orta Asya’dan, Balkanlar’a, binlerce yıldır kutladığımız Nevruz Bayramı, çeşitli renkler, inanışlar ve gelenekler oluşturarak yüzyıllardır yaşatılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Bahar ile doğanın uyanışını, rengârenk çiçeklerin yeryüzüne merhaba demesini ve sonsuz bir bereketin geldiğini müjdeleyen Nevruz Bayramının hayırlı olmasını diliyor, bütün Ardahanlı hemşehrilerimin ve milletimizin Nevruz bayramını yürekten kutluyorum” dedi.






















1

Ardahan DSYB Çıldır’da Ziyaretlerde Bulundu

2

Koruyucu Aileye Anlamlı Ziyaret

3

Başkan Kurukaya: “Ramazan’ın Bereketini Hemşehrilerimizle Paylaşıyoruz”

4

Ardahan’da Taşımalı Servis Araçlarına Trafik Denetimi

5

Ardahan’da Korsan Taşımacılıkla Mücadele Toplantısı yapıldı