Tarih: 22.07.2024 11:44

23. GÖLE KÜLTÜR VE KAŞAR FESTİVALİ’NE DAVET

Facebook Twitter Linked-in

Ardahan’ın Göle ilçesinde bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek olan Göle Kültür ve Kaşar festivali 26-27-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 

Göle İlçesinin ve kaşar peynirinin tanıtımı açısından son derece önemli bir yere sahip olan Göle Kültür ve Kaşar festivali büyük bir katılımla düzenleniyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Göle Kültür ve Kaşar festivali gurbet ile sıla arasında köprü görevi görüyor. 26 Temmuz Cuma günü başlayacak olan festival düzenlenecek çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçecek.

FESTİVALE DAVET

Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, 26-27-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan 23. Göle Kültür ve Kaşar Festivali’ne Ardahanlıları davet etti.

Başkan Budak yaptığı açıklamada; “26-27-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 23. Göle Kültür ve Kaşar Festivali’ne sizleri davet etmekten mutluluk duyarız. Geleneksel lezzetlerimizin ve kültürel mirasımızın tanıtılacağı bu özel etkinlikte, Göle’nin eşsiz kaşar peynirini tadacak, yerel sanatçılarımızın performanslarıyla keyifli anlar yaşayacak ve yöremizin zengin kültürel dokusunu yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Göle’nin güzelliklerini ve sıcak misafirperverliğini yaşamak, unutulmaz bir festival deneyimi geçirmek için hepinizi Göle Kültür ve Kaşar Festivali’ne bekliyoruz. Sizleri aramızda görmekten büyük onur ve mutluluk duyacağız” dedi.   

FESTİVAL PROGRAMI   

26 Temmuz Cuma günü Göle Cumhuriyet Meydanında başlayacak festival programı şöyle;

3 gün sürecek olan festivalin ilk günü; Göle Cumhuriyet Meydanında açılış konuşmaları, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sonrası yerel sanatçılar eşliğinde müzik dinletisi gece 23:00 saatlerinde ise havai fişek gösterimi yapılacak.

2.Gün; Göle yaylasında, protokol konuşmaları sonrası, halk oyunları gösterimi, kaşar tanıtım ve plaket sunumları, cirit oyunu ve yerel sanatçıların müzik dinletisi ile devam edecek.

3.Gün Göle yaylasında devam edecek olan festival, hayvan güzellik yarışması ve ödül töreni, Kafkas halk oyunları gösterisi, çeşitli eğlenceler ve yerel sanatçıların müzik dinletisi ile sona erecek.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —