20. Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik'i Anma Programı düzenlendi

Çıldır Gölü'nün tanıtımı amacıyla "20. Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik'i Anma" programı düzenlendi.

22.07.2024 12:13:00 0
20. Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik

Çıldır Gölü'nün tanıtımı amacıyla "20. Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik'i Anma" programı düzenlendi.

Çıldır Gölü'nün Akçakale Adası'nda Çıldır Belediyesince düzenlenen etkinliğe, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, İl Emniyet Müdürü Gölkap Şener, İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit, Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Hayrettin Çiçek, burada yaptığı konuşmada; Ardahan’ın geniş meraları ve doğallığını koruyan yaylaları ile muhteşem bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, gurbette yaşayan Ardahanlılara memleketlerinde konut edinmeleri ve birer yuva kurmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Vali Çiçek daha sonra şöyle konuştu: “Doğamız muazzam bir güzelliğe sahip. Her renk çiçek ve endemik türe sahip bitkileri barındırıyor. Bizlerin bu doğaya sahip çıkmamız, kıymetini bilmemiz lazım. Bugün burada hemşehri buluşmasına tanıklık ediyoruz. Bu yayla şenliği şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Şehrimizin kültürünün yaşatılması, yayla şenliği sosyal dokusuna uyan etkinliklerle vatandaşlarımızın hayatının zenginleştirilmesi, eğlenceli hale getirilmesi insanların hayatına dokunma adına çok kıymetli. Benim gurbette yaşayan hemşehrilerime burada naçizane bir önerim de olacak. Gurbette yaşayan Ardahanlı hemşehrilerimiz memleketlerinde birer konut edinsinler, burada birer yuvaları olsun. Belki ilerleyen yıllarda bu koşullara sahip olamayacaklar. Küresel iklim değişikliği tüm dünyayı olduğu gibi bizim ülkemizi de etkileyebiliyor. Dolayısıyla ilerleyen yıllarda bu bölge daha çok ilgi toplayacaktır. Ben şenliğimizin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu da, "Kışın olduğu gibi yazında Çıldır Gölü'nün tanıtımı için etkinlik düzenliyoruz. Amacımız Çıldır Gölü gibi bir değerimizin daha çok bilinmesini sağlamaktır. Ayrıca bu etkinliklerle halk ozanımızı Aşık Şenlik'i de anmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Hayrettin Çiçek'in vatandaşlar halay çektiği etkinlik, yöresel sanatçı ve halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle sürdü.


1

Çetinkaya, SED hizmetinden yararlanan aileleri ziyeret etti

2

ARDAHAN’IN GİZEMLİ MAĞARALARI KEŞFEDİLİYOR

3

SERHAT ARDAHANSPOR TOP BAŞI YAPTI

4

Özel bireyler için Artvin-Karagöl’e gezi düzenlendi

5

Başkan Demirci’den Albay Gülecen’e Hayırlı olsun ziyareti