Tarih: 24.05.2021 11:18

Mangal tutkunlarının hevesi kursağında kalacak

Facebook Twitter Linked-in

Bedrettin Şuay

Haziran ayında kısıtlamaların kaldırılmasını bekleyen mangal severlerin hevesi, 34,75 liraya ulaşarak et fiyatları ile yarışan tavuk kanatın fiyatını duyunca kursaklarında kaldı. Kasaplar ise vatandaşların tavuk etine olan talebinin azalmaması için zamlara direnmeye çalışıyor.

Ardahan´da yaz döneminin gelmesiyle birlikte mangal tutkunları ile doğada piknik yapacakları günleri iple çeken vatandaşlar, artan tavuk eti fiyatlarını görünce şaşkınlığa uğradı. Mangal tutkunlarının vazgeçilmezi olan  tavuk eti fiyatları, şu sıralar kırmızı et fiyatları ile yarışır hale geldi. Bütün Tavuk 16,40 dondurulmuş ızgara kanat 31 TL Taze kanat ise 34,75 den satılıyor.1 kilo etin fiyatı ise 55, 60, TL bandında seyrediyor. Et fiyatları ile yarışan tavuk etini zamsız fiyattan satmak için direnen kasaplar ise vatandaşların durumdan memnun olmadıklarını ifade etti.

Beyaz ete gelen zamlardan sonra Ardahan´da vatandaşların kırmızı ete yöneldiğini ifade eden kasap, esnafları ?Beyaz et fiyatlarında yüzde 15 yükseliş oldu. Bu da marka firmaların yükseltmesi bizim yapabileceğimiz çok bir şey yok. Aldığımız fiyat üzerinden yüzde 10 civarında bir kar marjı ile satıyoruz. Mecburen vatandaşa yansıtmak durumundayız bunu. Şimdi baktığında kanat fiyatıyla normalde et fiyatları bir birine yaklaştı neredeyse. İnsanlar kanat almaktansa eti tercih ediyor çünkü arada çok bir fark kalmadı. İnsanlar şu an kanatla et tabi ayrı ayrı şeyler birbirini tutmuyor ama sonuçta insanlar da kendi ekonomisine, bütçesine göre fiyatları değerlendiriyor, ucuzunu arıyor. Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —