Tarih: 28.10.2025 11:39

Bir Fidanın Umudu Ardahan’da Filizlendi

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Arzu Alkan

Sigara bağımlılığından kurtulan Ardahanlı emekli işçi Hakan Bayraktar, "Bir Fidanın Umut Olsun" projesiyle Türkiye'nin 81 ilinde ağaçlandırma etkinliği yapmayı hedefliyor.

Aslen Ardahanlı olan, ancak uzun yıllar Bursa'da özel sektörde çalıştıktan sonra emekli olan 52 yaşındaki Hakan Bayraktar, sigara bağımlılığından kurtularak yaşamında yeni bir sayfa açtı. 2011 yılının mart ayında sağlık kuruluşlarından aldığı destekle sigarayı bırakan Bayraktar, bu süreci doğa sevgisiyle taçlandırarak "Bir Fidanın Umut Olsun" adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Bayraktar, ilk adımı Bursa'nın Mudanya ilçesinde attı. Geçtiğimiz yıl yangından etkilenen bir bölgede, Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarla birlikte 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Şiirlerinden ilhamla başlattığı projesini Türkiye geneline yayma kararı alan Bayraktar, ikinci durağı olarak memleketi Ardahan'ı seçti. Merkeze bağlı Çağlayık köyünde, Orman İşletme Müdürlüğü ve vatandaşların desteğiyle 400 fidan dikerek hatıra ormanı oluşturdu.

Ardahan Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, doğaya katkılarından dolayı Hakan Bayraktar'a teşekkür belgesi takdim etti.

Sigara bağımlılığından doğa gönüllülüğüne uzanan süreci anlatan Bayraktar, "Her şey, 'Ben bu sigarayı neden bırakmalıyım?' sorusuyla başladı. 2011'in mart ayı benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. O günden bu yana sigaraya elimi bile sürmedim. Sigaraya verdiğimiz parayı ateşe değil, doğaya uzatmak istedim" dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —