Barış Bilgin


ZİYARETTEN…

Vali Bey İlk 4’üncü Gününde Ardahan’ın Röntgeni Çekip Cumhurbaşkanına Sunmuş…


Vali Bey İlk 4’üncü Gününde Ardahan’ın Röntgeni Çekip Cumhurbaşkanına Sunmuş…

Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı görevinden 3 hafta önce Ardahan Valisi olarak atanan 39 yaşındaki Türkiye'nin en genç Valisi Hayrettin Çiçek’i makamında gazeteci Kasım Tırpancı ve Şenol Kırman ile ziyaret ettik.

Makamında bizleri kabul eden Vali Çiçek’in hiç düşmeyen gülen yüzü, bir o kadar da kendinden emin duruşu, hoş sohbeti ile diğer valilere benzemediğini görür gibi oldum.

İlimize geldiği ilk gün itibariyle birlikte halkın ve esnafın içine karışarak sorun ve sıkıntıları birinci ağızdan dinlediğine şahitlik yaptığımız o ilk günlerde, Vali Çiçek’in Ardahan’a gelişinin ilk haftası olmasına rağmen Cumhurbaşkanı ile bir araya gelip, Ardahan’a yapılması gereken öncelikli yatırımları aktardığını ziyarette öğreniyorduk.

Bizlerde gazeteci olmamızdan dolayı Ardahan sorunları ve yapılması gereken yatırımları sayın valimiz Hayrettin Çiçek’e aktarırken konu tamda Cumhurbaşkanına aktardığı sorunlara sıra gelince ve duyduklarım bizleri ismi gibi hayretler içerisinde bıraktı.

Yıllardır kamu görevinde Ardahan’da bulunan yetkililer bir türlü Ardahanlılara kulak tıkayıp bunları dile getirmiyordu veya bizler duymuyorduk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek’in, Ardahan’a yapılması gereken ilk öncelik yatırımları sunduğu rapor biz Ardahanlıların yıllardır siyasilere ve bürokratlardan istediklerimizdi neler mi?

1:Doğu Express tireni Ardahan’a gelmesi

(Yatırımcıların mallarını daha az maliyetle göndermesi ve turizm acısından çok önemli)

2:Tünellerin faaliyete geçmesi

(Ilgar Tüneli-Aşık Şenlik Tünellerinin bitirilmesi)

Bizden de katkı olarak, Sahara ve Bülbülhan tünellerin de yapılması ile 1,5 veya 2 saatte Karadeniz’e hızlı bir şekilde ulaşıp yatırımcıların gemi yolu ile Hopa Limanından istedikleri yerlere mallarını daha ucuza gönderecekleri gibi.

Bu 2 madde gibi Ardahan’ın kalkınmasına ve göç veren değil göç alan bir il olması için 6 maddelik sunum yapan vali Çiçek, eğitimde ilimizin üst basamaklarda olması için birçok proje hazırladığını öğrendik.

Göle ilçemizde bulunan TİGEM’den, hayvancılığa.

 Çıldır Gölünden, Bülbülan yaylasına.

 Et ve süt ürünleri fabrikası kurulmasından, Millet Bahçesinin bu yıl faaliyete geçmesine kadar birçok konunun konuşulduğu bu önemli ziyarette dostça yapılan birçok sohbeti ilerleyen günlere bırakıyorum.

Bundan anladığım sayın valimizin 1-2 yıl burada vali olarak koltuğumda oturup gideceğim. Bana ne. Siyasiler yapsın, benim görevim değil. İş adamlarını getirtmek, yatırım yaptırtmak benim görevim değil… Demediğini gördüğüm anladığım;

Vali Çiçek’in Ardahan ilimizin sorunlarını kendi sorunları gibi hissedip, gitmeden ne kadarını yapabilirim diye çaba harcadığını toplantıda biz gazetecilere hissettirirken, 3 haftada koyduğu performansta buna işaret ediyordu.

Bu birikmiş tüm yükü sayın Vali Hayrettin Çiçek’e bırakmayıp, biz gazetecilerde olmak üzere, siyasiler, sivil toplum örgütleri tüm her kesimle birlikte hareket ederek, el birliği ile Ardahan’ımızın tüm sorunlarına el atmalıyız. 

Vali Hayrettin Çiçek’in dediği gibi Milletvekillerimiz, STK’lar, gazetecilerimiz ve diğer kurum amirlerimizle birlikte ortak akıl ile Ardahan’ımız için ne yapabiliriz diye hep istişare içerisinde olacağız ve bütün enerjimizi, gayretimizi bunun için harcarsak, tek yürek olursak Ardahan’ı kalkındırabiliriz. 

Bende son olarak; göç veren bir il olmamak için hep birlikte el ele ortak akıl ile hareket edelim…