Barış Bilgin


DSİ´ye listedekiler değil, işten çıkarılanlar alınsın

Ardahan DSİ önümüzdeki günlerde 75 vatandaşımızı, sürekli çalıştırılmak üzere işçi alımı yapacak. Bende işten çıkartılan işçilerin DSİ´de başlatılmasını öneriyorum.


Geçtiğimiz günlerde Ardahan İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan 57 işçinin usulsüz alındığı gerekçesiyle işten çıkarılması Ardahan kamuoyunda ve ülke gündeminde büyük tepki toplamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pandemi sürecinde özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşlarında işçi çıkarılmayacağını duyurmuştu.

Pandemi sürecinde İl Özel İdarede işçilerin işten çıkarılmasıyla ilgili yapılan yanlıştan geri dönülmesi sevindirici olurken, işçilerin işe sadece bir aylığına başlatılması tekrardan tepkilere neden oldu.

17 Ocak 2021 tarihinde işten tekrardan çıkarılacak olan bu işçiler için bir önerim var.

Ardahan DSİ önümüzdeki günlerde 75 vatandaşımızı, sürekli çalıştırılmak üzere işçi alımı yapacak.
Bende işten çıkartılan işçilerin DSİ´de başlatılmasını öneriyorum.

Geçmiş yıllardan günümüze kadar kamu kurumlarına işe alımlarda bazı kişilere akraba ve yandaş kişilerin oluşturduğu liste ile değil de hak ve hukuka dayalı olarak işe alımların gerçekleşmesi en doğru karar olur.
Bu istek belki birilerinin işine gelmez ama umarım, işe ihtiyaç duymayan birilerinin işe alındığını öğrenmeyiz veya duymayız.

Neden mi?

Ardahan´da çok sayıda gencimiz iş bulamadığından metropollere gidip iş bulabilmek için çapa uğrasına girerlerken; durumu, hali vakti ve partiye yakın kişilerin işe alınması hiç etik ve vicdanen iyi olmayacağını söylemek isterim.

Bizlere gelen duyumlarda DSİ´ye alınacak kişilerin isim listelerinin çoktan hazırlandığı bilgisine ne kadar inanmasam da; eğer gerçekten böyle liste varsa tekrardan göz geçirilip ve öncelik işten çıkartılan işçilerin DSİ´ye yerleştirilmesidir.