Barış Bilgin


Anjiyo ve Askeri Hastane Talebi?

Kapanan Askeri hastanesi pandemi hastanesine çevrilmesi ve Anjiyo ünitesinin Ardahan Devlet Hastanesine kazandırılma işine ilişkin görüş ve edindiğim bilgileri aktarmak istiyorum...


Bir hayli zamandır köşe yazısı yazmayı özlemiştim. Sadece arada bir haber yapıp yayınlıyordum?

Sevgili okurlarımdan gelen talepler doğrultusunda köşe yazılarımı da yazmaya başladığımı bildirmek isterim. Gelelim bugünkü asıl konumuza?

Kapanan Askeri hastanesi pandemi hastanesine çevrilmesi ve Anjiyo ünitesinin Ardahan Devlet Hastanesine kazandırılma işine ilişkin görüş ve edindiğim bilgileri aktarmak istiyorum...

Ardahan halkı 150 yataklı Ardahan Devlet hastanesinin yeterli olmadığından dolayı yakınırken; kapanan Askeri Hastanenin onarım ve iyileştirmesi yapılarak Pandemi hastanesi olarak kullanılmasını talep ediyorlar?

Halkın bu talebinin yerinde olduğunu ve bende kullanılmasından yana olduğumu belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´da koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin bugünkü verilere dair Twitter hesabından "Bugün tespit edilen 3.223 yeni hastamız var. Kayıplarımız günlük 100´e yakın. Sağlık çalışanlarımızın gücünün de sağlık alt yapılarının da kapasitesinin bir sınırı var. Tedbirlere uyarak mücadeleye güç verin" mesajını paylaştığı bu zamanda. Ardahan valisi Hüseyin Öner esnaf ziyaretlerini sürdürürken, gazeteci dostlarla yeni açılan matbaa da sayın valimizi davet edip, Askeri hastanenin, pandemi hastanesi olarak açılma talebini kendilerine ilettik.

Vali Öner, hastalığın yaygınlaştığını ve bu dönemde askeri hastanenin pandemi hastanesi olarak açılmasının uygun olmadığını, herkesin kurallara uyarak kendisini korumasını istedi. Bende bu dönemde neden açılmaz diye araştırdım.

Yetkili kişilerle yaptığım görüşmelerde edindiğim bilgiye göre: Askeri Hastanenin koğuş usulü yapıldığı, duvarlarının nemden ve bakımsızlıktan dolayı yıkılma durumunda olduğu ve askeri hastanenin onarımına yapılacak masraftansa, yeni bir yerin yapılmasının daha ucuza mal olacağını söyleyen yetkililer, çünkü bu salgın döneminde hastalarımızı iç içe yatıramayız. Tekli odalara çevrilmesi gerekir. Bu nedenle Askeri Hastanenin pandemi hastanesine çevrilmesi imkansızdır dediler.

Yarında Ardahan Devlet hastanesine yapılması istenilen Anjiyo Ünitesini ele alacağım?

Sağlıcakla, sosyal mesafe, maske ve hijyenle kalın?