Barış Bilgin


Anjiyo Ünitesinin Nedeni Nüfusmuş!

Her geçen gün daha çok göç veren bir il olarak, ilk önce göçü durdurup, daha sonra göç almamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi her aileye 3 çocuk şart. Yoksa unutun Anjiyo ünitesini!


Dünkü yazımda ele aldığım ?Anjiyo ve Askeri Hastane Talebi? başlıklı yazımda bugüne bıraktığım Anjiyo ünitesini detaylı inceleme şansını da yakaladım. Kamuoyunun duyarlı olduğu konular hakkında gazetemiz köşesinde ele almaya devam edeceğim.

Ardahan´a neden mi Anjiyo Ünitesi açılamıyormuş?

Yeni mevzuata göre, yeni kalp merkezlerinin her 500 bin nüfusa bir merkez olacak şekilde, bölge merkezi illerde ise 300 bin nüfusa bir merkez olacak şekilde planlandığından Ardahan Devlet Hastanesine Anjiyo Ünitesi açılamıyor.

Bu ne demek; yani biz Ardahanlıların biran önce nüfusumuzu arttırmamız lazım?

102 binli nüfuslu ilimizi en az 300 bin nüfusa getirmemiz lazım?

Her geçen gün daha çok göç veren bir il olarak, ilk önce göçü durdurup, daha sonra göç almamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi her aileye 3 çocuk şart. Yoksa unutun Anjiyo ünitesini!

Asıl sorun Ardahan´daki sorunların çözümünde birlik beraberlik sağlanamaması. Ardahan İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir´in söylediği gibi herkesin Ardahan´ın sağlık eksikliklerinde el birliği yapıp Ardahan lobisi oluşturarak sesimizi külliyeye duyurmamız gerekiyor.

Ardahan´ın sorunlarına duyarlılığı ile tanınan siyasetçi ve işadamı Levent Pehlivan´ın konu hakkında yaptığı paylaşım ise işi özetler mahiyetinde?

Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan yazısında şunları aktarıyor;

?Evet Sevdamız Ardahan Derneği olarak sosyal alemde Ardahan´da yaşadığım gördüğüm eksiklikleri, yapılan haksızlıklara karşı milletimizin, memleketimiz hayrına olacak konuları sesimizi duyuru bildiğiniz tek yer.

Anjiyo ünitesi olması memleketim hayrına olacak ve canlarımızı kaybetmeyeceğiz. Kaçıncı yılda yaşıyoruz. Her gün bir insan ölüyor. Buna rağmen yapılmıyorsa. Nedenini Ardahan Halkı olarak yetkililerden öğrenmek istiyoruz, bekliyoruz...

İkincisi atıl Askeri eski hastanenin Pandemi Hastanesi olması iyi olur. Hasta olanlar korkuyor bulaşır diye. Bulaşabilir de. Bizimkisi bir öneri... Ama bir sorun var. Yenisi mi yapılır. Tamirat mı yapılır.

O bizim haddimiz değil. İhtiyaç ve gerekli.

İsyan değil.

Devletimiz var olsun.

Ardahan Halkı olarak istiyoruz. saygı ve sevgilerimle?

Sağlıcakla, Sosyal mesafeli, maske ve hijyenle kalın?.