KASIM TIRPANCI


Afet yılı 2020´yi geride bırakırken?

2020 yılı, ilimiz ve de ülkemiz genelinde hiçte hayırlı geçmedi.


2020 yılı, ilimiz ve de ülkemiz genelinde hiçte hayırlı geçmedi. Özellikle pandemi nedeniyle gerek insan hastalık ve ölümleri ile gerekse ekonomik alanda tam manasıyla görülmemiş bir afet yaşandı. Meydana gelen kuraklık nedeniyle çiftçi yeterince ürün elde edemezken, yüksek fiyatla saman almak zorunda kalındı. Haliyle hayvan fiyatları da büyük oranda düştü ve çiftçi iflasın eşiğine geldi. Bu durum esnafa da yansıdı ve beklenen satışlar yapılamadı. Tam manasıyla bir duraklama dönemi meydana geldi.
 
Diğer tarafta, Ardahan´da idareciler ile siyasiler arasında bazı huzursuzlukların ortaya çıkması, halk arasında tedirginliğe neden olurken, siyasi partilerin kendi bünyelerinde ve partiler arası kopuklukların üst seviyeye çıkması, yatırımları da olumsuz etkilemiş, bilhassa Özel İdare ile Belediyelerin keyfi uygulamalar nedeniyle batma aşamasına gelmeleri, gerçekleşmesi gereken hizmetleri durma aşamasına getirmiştir.
 
Ardahan il bazındaki olumsuzluklara karşı, ülke genelinde de hiçte hoş olmayan siyasi çekişmelerin doruk noktasına erişmesi, iktidar ile muhalefet mensuplarının karşılıklı olarak ağır hakaret aşamasına varan suçlamalarda bulunmaları, çok çirkin bir tablo yaratırken, toplumun adeta kamplara bölünmesine sebebiyet vermiş ve ileride telafisi mümkün olmayan düşmanlıkların yaratılmasına zemin hazırlanmıştır. Mevcut durum böyle devam ederse, 2021 yılı 2020 yılından daha kötü olacak, ekonomik ve siyasi buhranların artması halinde, toplumun huzuru bozulma aşamasına gelecektir. Bu da her kesimi son derece olumsuz etkileyecektir.
 
Neticede geride bıraktığımız 2020 yılı, her anlamda zor bir yıl oldu. Bu yılda yaşadığımız tüm sıkıntıların ortadan kalktığı, üretmeye, çalışmaya, sıcak sohbetlerimize devam ettiğimiz ve sağlık sorunlarını konuşmadığımız bir yıl geçirmemiz dileğiyle, tüm okuyucularımın yeni yılını canı gönülden kutlarken, 2021 yılının ülkemize; sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.