Barış Bilgin


ACİL’E ACİLEN DOKTOR LAZIM..!

Yıllardır Ardahanlılar tedavi olmak için çoğunlukla Erzurum’a veya komşu il hastanelerine gittikleri ortadayken; yetkililerin bu duruma bir türlü çözüm bulamaması rahatsızlık vermeye başladı.


Yıllardır Ardahanlılar tedavi olmak için çoğunlukla Erzurum’a veya komşu il hastanelerine gittikleri ortadayken; yetkililerin bu duruma bir türlü çözüm bulamaması rahatsızlık vermeye başladı.

Bu durum hastanemizin fiziki değil doktor ve ekipmanın yetersiz olmasından kaynaklı olduğunu belirtmem lazım.

Son yıllarda kalp krizinden kaybettiğimiz yakınlarımız, dostlarımızın artması ardından şıkça dile getirdiğimiz Anjiyo Ünitesinin Ardahan Devlet Hastanesine konulması istemimiz yetkililer tarafından geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada nüfus nedeniyle alamadığımızdı.

Ama ne yazık ki komşu ilimiz olan Artvin ve Iğdır’ın nüfusunun az olmasına rağmen Anjiyo ünitesini devlet hastanelerine gelmesi ile nihayet bizimkiler yeni harekete geçerek ve onları örnek gösterdiğini öğrendiğimiz bu süreçten sonra Ardahan’a da verileceği bilgisini aldık ve büyük başarı ile kamuoyuna paylaşılırken bizleri düşündürmüştür.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu akşam saatlerinde Ardahan devlet hastanesi aciline gittiğimde, doktorun feryadıyla karşılaştım.

Acil Yeşil alanda sırada en az 50 vatandaş bekliyordu.

Vatandaş tedavi olabilmek için doğal olarak sıra kargaşasına girmiş. Abartısız bende 1 buçuk saatten fazla sıra bekledim diye bilirim, hem de acilde. Normal bir poliklinikte değil.

Sırada beklerken tam bana sıra gelmişti ki, biri ben 112 görevlisiyim deyip direk içeri girerek muayene oldu. Fakat onu ben tanıyordum! 112 görevli değildi! Doktoru kandırmıştı.

Tam bana sıra geldi derken, doktorun kapısına 3-4 kişi belirdi, adli vaka var. Biz acil girmemiz lazım dedi. Biz hastalarda biraz serzenişte bulununca doktor bir hışımla kapıya çıktı ve adli vaka ve 112 çalışanların önceliği olduğunu hatırlatarak muayene için tekrar içeri girdi. Tam sıra geldi derken pansuman için hızlıca başka bölüme gitti. 15 dakika sonra geldi.

Nihayet muayene için içeri girdiğimde doktor bizim biraz sitem yaptığımızdan dolayı, doktor yetersizliğinden bu gibi sorunların kaynaklandığını ve hastane yönetimine ve yetkililere bu konu hakkında bilgi verilmesine rağmen, doktor alınamadığını söyledi.

Hal böyle olunca doktorda haklı, dışarıda sırada bir sürü hasta, yeşil alanda bir doktor var. Sarı alanda iki doktor. Kırmızı alanda yok ama sarı alandakiler herhangi bir durumda kırmızı alana da bakmak zorundaymış.

Evet doktorun bel kim fazla sesi çıkmamış veya dikkate alınmamış olabilir. Bu köşeden bir de ben seslenmek istiyorum. Doktor yetersizliği yüzünden doktorlarla bizleri karşı karşıya bırakan siz yetkililer ne zaman hastaneyi bir ileri seviyeye geçirmeyi düşünüyorsunuz. Bizler her hangi bir film için veya muayene için Erzurum hastanelerine artık sevk edilmek istenmiyoruz. Her yerde yapılan şehir hastanelerinden bir tanesini Ardahan’a yapılmasını istiyoruz. Doktor yetersizliği yüzünden günde 100 hasta bakmak zorunda kalan doktorun yüzene bakamaz olduk. Siz halen daha nasıl bizim yüzümüze bakıyorsunuz?