Zam rekortmeni kâğıt Gazetecileri mağdur etti

Ardahan’da Gazeteciler artan kâğıt fiyatlarından dert yandı

GÜNCEL 18.01.2022 16:31:00 0
Zam rekortmeni kâğıt Gazetecileri mağdur etti

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da Meslekleri gereği sürekli kâğıt tedarik etmek zorunda olan Gazete baskı ve matbaa işiyle uğraşan Gazeteciler, zam rekortmeni kâğıdın artan fiyatları nedeniyle kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Fiyat artışı yüzünden kâğıt satan firmaların sabit bir ücret belirleyemediklerini söyleyen Ardahanlı Gazeteciler, zor durumda olduklarını dile getirdiler.

Ardahan’da Gazete, davetiye, gibi ürünlerin baskı işini yapan Matbaacılar, işlerinin tamamen kâğıt tedariki ile alakalı olduğunu belirterek, dolar bazında gelen yüksek zamlara yetişemediklerini kaydetti. Kâğıt satan firmaların, uzun zamandır belli bir fiyat tarifesini oturtamadıklarını aktaran Gazeteci ve Matbaa esnafı, "Bu süreçte yaptığımız işlerimizin fiyatlarını, sabitleyemedik. Buraya gelen müşterilerimiz fiyat konusunda her gün yaşanan değişikliklerden habersiz, her gün fiyat değişiyor. Kâğıt, ambalajlık karton gibi ürünlerin yerli üretimine teşvik edilmesi ve bu sektörü dışa bağımlı olmaktan kurtarılması şarttır" dediler.

" KUR FARKI EKSTRA BİR MALİYET OLDU"

Kurda yaşanan inişin fiyatları eski haline getirmediğini söyleyen Gazeteci ve Matbaa esnafı, bunun uzun bir süreci kapsadığını ifade etti. Kâğıtta yaşanan yüksek fiyat artışı bizim için ekstra bir maliyet olmuş oldu". Sadece kâğıt değil, Toner, boya gibi malzemelerinde maliyetleri var. Bunlar tamamen döviz bazında aldığımız malzemelerin fiyatlarının artması bizim yaptığımız işlerinde fiyatını arttırıyor. "Bu dönemde her meslek için ayakta durmak çok zor. Çünkü önümüzü göremiyoruz, ne olacağını bilmiyoruz. Bir şekilde ayakta kalmak istiyoruz. “dediler.

 

 


1

İndirimli yabancı dil eğitimi için protokol imzaladı

2

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

3

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

4

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

5

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?