YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİNDEN BÜYÜK BAŞARI

​​​​​​​Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesinin yürüttüğü iki proje Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

EĞİTİM 24.09.2021 15:12:00 0
YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Gazetemize açıklamalarda bulunan Yunus Emre Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nilgün Kanpolat, Yunus Emre Anadolu Lisesinin proje paydaşları ile beraber yürütmüş olduğu “Neue Dimensionen im Fremdspracherwerb” ve “Kelimeler Ellerimde” projelerinin Kalite Etiketi aldığını söyledi.

“NEUE DİMENSİONEN İM FREMDSPRACHERWERB” PROJESİ KALİTE ETİKETİ ALDI

Kanpolat açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Uzaktan eğitimin devam ettiği 2021 Şubat-Hazian döneminde Gaziantep /Mevlana Anadolu Lisesi, ığdır/ Atatürk Anadolu Lisesi, Muş /Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, Siirt /Selami değer Anadolu Lisesi, İzmir /Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi ile birlikte yürütmüş olduğumuz “Neue Dimensionen im Fremdspracherwerb" adlı e-Twinning projemiz, Ulusal Ajans tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Kalite Etiketi” ödülü almaya hak kazanmıştır.

 Müfredata entegre projemizle Web 2.0 araçlarını yabancı dil başta olmak üzere eğitim öğretimin her kademesinde kullanabilmeyi, özgün içerikler oluşturarak öğrencilerimizin güncel teknolojiyi en verimli ve en güvenli şekilde kullanma becerilerini kazandırmayı hedefledik ve çalışmalarımızın karşılığını gururla almış bulunuyoruz.

Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi olarak öncelikle salgın sürecinde olağanüstü bir takım çalışmasıyla emek sarf eden proje paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor ve okulumuz adına projede yer alan ve okulumuzu gururlandıran başarılı öğrencilerimiz Işılay Kahya, Kardelen Boy, Rukiye Çelik, Ecem Nur Gündoğdu, Azra İrem Avşar ve İlayda Demir öğrencilerimizi kutlayıp  başarılarının devamını diliyoruz.

Projeyi okulumuz adına yürüten Almanca öğretmenimiz Ayşe Bayrak’ı, uzaktan eğitim sürecinde başarılı bir çalışma ortaya koyduğu için de tebrik ediyoruz.

"KELİMELER ELLERİMDE" PROJESİ KALİTE ETİKETİ ALDI

Salgın döneminde (Ocak 2021-Haziran 2021) Ankara/Sincan Yılmaz Balaban İşitme Engelliler Ortaokulu, Ankara/Etimesgut-Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi, İzmir/Bornova Şükrü Seher Ergil Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Azerbaycan/Nefçala 5 Numaralı Orta Mektep ile birlikte yürüttüğümüz, Öğrenciler arasında işaret dili farkındalığı yaratmak, Öğrencilerin işaret dilinde alfabeyi öğrenmelerini sağlayarak kelimeleri ifade etme becerisini kazandırmak, Öğrencilerin günlük konuşma diyaloglarını işaret dili ile gerçekleştirmesini sağlamak, Öğrencilerin kişilerarası iletişim becerilerini geliştirmek, Öğrencilerin Web2.0 araçları kullanım becerisinin geliştirmek gibi hedefleri olan "Kelimeler Ellerimde" adlı e-Twinning projesi Ulusal Ajans tarafından yapılan değerlendirme sonunda "Kalite Etiketi" ile ödüllendirilmiştir.

Projeye okulumuz adına ortak olan Ö. Faruk Kıral'a (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) ve projede görevli olan, salgın döneminde olağanüstü gayretlerde bulunan Dilan Saltaş, Berkcan Çelik, Göknil Kanpolat ve Yeliz Yılan'a teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

YKS 2021 İL BİRİNCİLERİ OKULUMUZDAN

Ardahan il geneli 2020-2021 mezunu öğrenciler arasında YKS'de  (TYT, SÖZEL, YABANCI DİL, SAYISAL) il birincileri okulumuz öğrencilerindendir. Öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

İL BİRİNCİLERİMİZ:

TYT İl Birincisi: Funda Ateş

Sözel İl Birincisi: Yusufcan Baydeniz

Sayısal İl Birincisi: Funda Ateş

Yabancı Dil İl Birincisi: Mustafa Buğra Uzar

Eşit Ağırlık İl İkincisi: Belgin Şirin


1

“Hanak Tel Peyniri” coğrafi işaret tescili aldı

2

Damal mesire alanında temizlik çalışması

3

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

4

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

5

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti