YUNUS BAYDAR’A COŞKULU KARŞILAMA

Cumhur İttifakı Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, Ankara dönüşünde coşkuyla karşılandı.

GÜNCEL 21.01.2024 16:26:00 0
YUNUS BAYDAR’A COŞKULU KARŞILAMA

Cumhur İttifakı Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, Ankara dönüşünde coşkuyla karşılandı.

Ankara’da gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının ardından Ardahan’a gelen Yunus Baydar’a coşkulu bir karşılama töreni yapıldı.

Meşaleler eşliğinde eşi Filiz Baydar, Milletvekili Kaan Koç, AK Parti il Başkanı Ersin Yılmaz, MHP Ardahan İl Başkanı Turgay Met ve partililerle birlikte karşılanan Yunus Baydar’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ardahan Üniversitesi kavşağında karşılanan Baydar, uzun konvoy eşliğinde kente giriş yaparak, kentte şehir turu atıp vatandaşları selamladı. 

Vatandaşların yoğun sevgi gösterdiği Baydar, daha sonra Ak Parti il binası önünde seçmene seslendi.

Cumhur İttifakı Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar, burada yaptığı konuşmada, siyasetin değişik aşamalarında yer aldığını söyleyerek, ''İl başkanı ve il Genel Meclisi üyeliği görevlerinde bulundum. Allah’a şükür bunu açık yüreklilikle söylemeliyim ki şimdiye kadar hiç kimseyi ötekileştirmedim. Bölge ayrımı, köken ayrımı ve etnik ayrımı yapmadan hizmet ettim. Buna da sizler şahitsiniz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız halkımızın teveccühü doğrultusunda bu görevi bana teslim etmiş. Ama şunu bilin ki bu şehri biz beraber yöneteceğiz’’ dedi.

Baydar konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bütün her kesime eşit davranacağımın sözünü veriyorum. Mahallelerimiz arasında ayrım yapmayacağım. 5 yılda mahalleler arasında bile ayrım yapıldı. Halilefendi mahallesi şehrin en eski mahallesi ama imar ile ilgili ciddi bir problemi var. Halilefendi mahallesinde hayvancılık yapan insanlarımız var. Çöplüğün mahalleye yakın olmasından dolayı etrafa savrulan poşetlerden hayvanlar ciddi kayıplar verdi. Çöp merkezini oradan kaldıracağız ve mahallemizi çöplükten kurtaracağız. 5-6 kat artışı yapacağız. Çünkü o mahallenin dönüşümü kat artışıyla mümkün. Hem insanlarımızın yaşam koşullarını iyileştireceğiz hem de belediye olarak her türlü proje desteği sunacağız. Kaptanpaşa Mahallesi ve Atatürk Mahallesi arasında bulunan Alabalık deresinin bulunduğu bölgenin dönüşümü için orada da kat artışı yapacağız. Yenimahalle de 8 kat TOKİ binaları yapılıyor ama orada yaşayan inşalarımıza 3-4 kattan fazla imar verilmiyor. TOKİ yapıyorsa vatandaşımız da yapabilecek. Ardahan’ın marka değerini yükselteceğiz. 2019 yılında o dönem ki Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ardahan’a geldiğinde Millet Bahçesi sözü vermişti. Verilen sözler tutuldu ve Aziziye Kışlası Millet Bahçesi olarak önümüzde ki aylar içerisinde hizmete açılacak. Yine Ardahan’ın merkezinde bulunan Hasan Sabri Kışlasına ait büyük bir alan var. Bu 40 dönümlük alanı Ardahanlıların hizmetine açacağız. Ardahan Belediyesini aldığımız takdirde Ardahan’da yaşayan insanlarımızın hizmetine sunacağız, dışarıdan Ardahan’ımıza gelen insanlarımıza sosyal donatı olarak imkan sunacağız. Şehrin bir kent meydanı oluşacak, insanlarımız burada nefes alabilecek.

Önümüzde 70 günlük bir süreç var,  biz şunu istiyoruz; Ardahan’da merkezi hükümet ile yerel yönetimin eşgüdüm içerisinde olması Ardahan’a birçok şey kazandıracaktır. Bir belediye sadece yol, su, kanalizasyon, imar değil çocukların geleceği içinde yatırım yapmalı. Cumhurbaşkanımız ve hükümetin desteğiyle Ardahan’da yatırım ve istihdam alanları oluşturalım istiyoruz. 

Beni belediye başkanı seçerseniz, kapımda, gönlümde size açık olacak. 3-4 basamaktan geçip belediye başkanıyla görüşmeyeceksiniz. Randevusuz, özel kalemsiz bütün hemşehrilerime kapım açık olacak. Bizim Ardahan’da vakit kaybetmeye lüksümüz yok. AK Parti Ardahan’da 10 yılda çok büyük hizmetler yaptı. Yüzlerce, binlerce metre kanalizasyon, yağmur suyu, hayvan pazarı, halk pazarı, arka sokaklarda parke asfalt çalışması gibi birçok hizmet yatırım yapıldı. Hizmet AK Parti belediyeciliği ile olur. Halkımızın vereceği destekle 31 Mart’tan sonra hizmet için Ardahan için çalışmaya başlayacağız”.  

CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir’i eleştiren Baydar şunları söyledi; “2019 yılında ki seçimlerde bu şehre bir şehri emin seçtik. 5 yıl önce karşımızda ki rakip tarafından hazırlanan şehrin her bir yerine seçim broşürü dağıtıldı ve belli vaatler verildi. Vermiş olduğu vaatlerin hiç birini gerçekleştirmedi. Otogar yapıldı deniyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapıldı. Kura Nehri kenarında rekreasyon çalışması yapıldı, devletimizin desteğiyle SERKA tarafından yapıldı. Yapılan bazı şeyler oldu ama kendisine soruyorum, AK Parti belediyesini devraldığında bir borç afişi yayınlamıştı. Şimdi de gerçek anlamda belediyenin borçları neyse şimdi de assın görelim. Şehri emin sözüne emin olunan kişidir, bu şehirde bugüne kadar tespitli belediyenin arsaları yerleri eski otogarın yeri dahil olmak üzere 50 milyon TL’Lik gayrimenkul satıldı. Bu paralar nereye gitti, yaptığınız şeyleri dışarıdan getirdiğiniz katkılarla yaptıysanız belediye gelen gelirler, destekler nereye gitti. Keşke belediyede çalışan işçi kardeşlerimize verseydiniz. Seçim döneminde Karagöl Mahallesinde ki 18. Madde imar uygulaması ben çözeceğim dedi. 5 yıl oldu insanların duygularıyla oynadı. Arpa boyu yol almadıkları gibi belediye kesinti payını da arttırdılar. Buradan arsa üretiyorlar arsa satacaklar. Biz geldiğimizde hiçbir kardeşimizin ekmeğiyle, işiyle, aşıyla uğraşmayacağız. Yaşam koşullarını, maaş koşullarını iyileştireceğiz. Maaşlarına hatırı sayılır kıymette artış yapacağız” şeklinde konuştu. 

AK Parti Milletvekili Kaan Koç ise, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın, sizlere selamlarını getirdim. Kıymetli hemşerilerim, seçimler, adaylıklar, aday adaylıkları, siyasetin en doğal unsurlarıdır. Bu vesileyle hem ilimizde, hem de ilçelerimizde aday adayı olan birbirinden kıymetli isimlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart yerel seçimlerde aday adaylarımızla birlikte omuz, omuza hazırlanacağız ve kazanacağız. Ben Ak Parti Milletvekili olarak il teşkilatımız, Cumhur ittifakımız Milliyetçi Hareket Partisi, ilçe teşkilatımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımızla birlikte bir bütünüz. Bu seçimlere hep birlikte hazırlanıyoruz. Bizler, biriz, iriyiz, diriyiz, bu seçimler için hazırız ve kararlıyız. 28 Mayıs gecesi bu balkonda söylediğimiz gibi, 31 Mart 2024’te seçimleri kazanmayı başaracağız. Yaklaşık 8 aydır sizlerin oylarıyla Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinde Serhat şehrimiz Ardahan’ı temsil ediyorum. Bu süreçte söz verdiğim gibi meclisin çalışmadığı günlerde her gün memleketime geldim. Bu caddeleri ve sokaklar, seçimden seçime değil 8 aydır geziyorum. Her vatandaşımın hal ve hatırını soruyorum. Ankara’ya gelen telefon açan herkes bana ulaşabiliyor. Bu süreçte çalışmalarımızı yapıyoruz, söz verdiğimiz projelerin birçoğunu 8 ayda gerçekleştirdik. Önümüzde daha çok projelerimiz var, inşallah Şubat’ın ilk haftasında yapacağımız aday tanıtım töreninde Belediye Başkan adayımızla birlikte, bu büyük projelerimizi de sizlere açıklayacağız. Ben hiç bir açıklamada yapacağız edeceğiz demedim. 8 aydaki açıklamalarımda da herkes gördü ki benim paylaşımlarım, şudur şehrime hayırlı olsun sözümü tuttum. Cumhur Başkanımız, Ardahan’a vereceği destekleri de belirtti. İnşallah Ardahan Belediyesini de kazandığımız zaman Ankara’da sesimiz daha gür çıkacak. O zaman gidip, talep ettiğimiz projeleri daha gür bir şekilde isteyebileceğiz. Bunun için Ardahan’ın iktidara ihtiyacı var, Ardahan’ın Ak Partiye ihtiyacı var, Yeniden Ardahan diyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz da, Genel Başkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle Ak Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar olmuştur. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Yeniden Ardahan sloganıyla Sayın Milletvekilimiz Kaan Koç ve Başkan adayımız Yunus Baydar, liderliğinde hep beraber Ardahan’ı daha güzel yaşanabilir modern bir şehir haline getireceğiz. Bunun için hazırız ve kararlıyız. Allah’ın izniyle bu seçimleri başarıyla yürütecek ve Belediye başkanlığını Ak Partiye teslim edeceğiz dedi. Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkan adayımız Yunus Baydar’ı bizlere emanet etti. Emanetimize sahip çıkacağız ve onu her koşulda destekleyeceğiz ve Ardahan’ın gençlerine sahip çıkacağız. Ardahan esnafını kalkındıracak ve ekonomimizi güçlendireceğiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Turgay Mert ise, “Cumhur ittifakımızın Belediye Başkan adayı Yunus Baydar’ın yanında her zaman olacağız, çalışacağız, hep birlikte kazanacağız. Ardahan’ı topal ördek durumundan çıkaracağız. Çalışacağız kazanacağız. Milletvekilimiz Kaan Koç ve Belediye Başkan adayımız Yunus Baydar ile bunu başaracağız. İktidarın gücüyle Ardahan’ı hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak