Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır, Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

Yunanistan vize başvurusu nasıl yapılır? Yunanistan vizesi nasıl alınır?

GÜNCEL 26.12.2023 11:23:00 0
Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır, Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

Balkan Yarımadası’nın güneyinde yer alan Yunanistan, Türkiye ile sınır komşusudur. Yaklaşık 14 bin km uzunluğundaki sahili ile özellikle yaz tatili için tercih edilen ülkelerden biridir. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, plajları ve adaları, deniz ve güneş turizmi için her binlerce turisti ağırlamaktadır. Yunanistan’ın ülkemize yakın olması, ekonomik olması, ortak bir tarihe sahip olmamız, kültürel özellikleri, doğası ile Türk vatandaşlarının en çok seyahat ettiği ülkelerdendir. Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Schengen vizesi almalıdır. Yunanistan'a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, öncelikle başvurusunda bulunmalıdır. Peki, Yunanistan vize başvurusu nasıl yapılır? Yunanistan vizesi nasıl alınır?

Yunanistan Vize Başvurusu 

Yunanistan'a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Yunanistan vizesi almalıdır. Yunan vizesi, Yunanistan’a giriş yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin alması gereken resmi bir belgedir. Yunanistan vize başvurusu günümüzde Yunanistan konsolosluğunun resmi internet sitesinden yapılmaktadır. Yunanistan’a seyahat etmek için yapılan vize başvuruları çeşitli aracı firmalardan da yapılabilmektedir. Türkiye’nin neresinde olursanız olun Vize Merkezi gibi danışmanlık firmalarını arayarak Yunanistan vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Yunanistan’a vize başvurusu yapmak için öncelikle vize türünü belirlemeniz gerekmektedir. Vize türleri seyahatin amacına ve ülkede kalma süresine göre değişmektedir. Her ülkenin vize türü farklıdır. Yunanistan’a başvurabileceğiniz birden çok vize türü vardır. Yunanistan’a neden seyahat edeceksiniz, kaç gün kalmayı planlıyorsunuz ve bunun gibi soruları yanıtlayarak hangi vize türüne başvuracağınızı belirleyebilirsiniz. Yunanistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları Schengen vizesi almak zorundadır. Schengen vizesi ile Schengen’e üye ülkeleri 180 gün içinde en fazla 90 gün ziyaret edilebilmesini sağlayan vizedir. Schengen vizesiyle 90 gün içinde üye ülkeleri vizesiz ziyaret edebilir, bu ülkelerde vizesiz kalabilirsiniz. Yunanistan’ı ziyaret etmek için Schengen vizesi almanız gerekip gerekmediğini Vize Merkezi’nden öğrenebilirsiniz. Yunanistan’a gitmek için Schengen vizesi almanız gerekip gerekmemesi uyruğunuza bağlı olarak değişmektedir. Eğer bir Schengen üyesi ülke vatandaşıysanız Schengen vizesi almanıza gerek olmamaktadır. Bu durumda vize almadan Yunanistan’a seyahat edebilirsiniz.

Yunanistan Vize Türleri

Yunanistan’a seyahat etmek isteyen vatandaşların Yunanistan vizesi almaları gerekmektedir. Yunanistan’a seyahat etmek için başvurabileceğiniz birçok vize türü vardır. Yunan vizesi C tipi ve D tipi olmak üzere iki tiptir. C tipi kısa süreli vize türleri iken, D tipi Yunan vizesi uzun süreli vize türüdür. Her vize türü için istenen belgeler ve şartlar farklıdır. Yunanistan’a yapılacak seyahatlerde başvuru yapabileceğiniz başlıca vize türleri; transit vize, turizm vizesi, eğitim vizesi ve çalışma vizesidir. Yunanistan transit vizesi, Başka bir ülkeye giderken Yunanistan’dan geçecek olan yolculara verilir. Turizm vizesi ile Yunanistan’a turistik amaçlı seyahat edebilir, seminerlere, iş görüşmelerine, etkinliklere, festivallere, fuarlara katılabilir, aile ve arkadaşlarınızı ziyaret edebilirsiniz. Yunanistan eğitim vizesi, Yunanistan’a eğitim amaçlı seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarına verilmektedir. Çalışma vizesi ise Yunanistan’da çalışmak isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür.

Yunanistan Vizesi Gerekli Evraklar

Her vize için gerekli olan evraklar farklıdır. Örneğin çalışma vizesinde istenen evraklar, turizm vizesi için istenmez. Ancak her vize başvurusu için gerekli olan başlıca evraklar vardır. Yunanistan vizesi için gerekli olan başlıca evraklar aşağıda verilmiştir.

Vize başvuru formu:Yunan vizesi başvuru formu, Yunanistan konsolosluğunun internet adresinden doldurulmaktadır. Başvuru teslim edilirken eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. Yunanistan’ın vize başvuru formu, Türkçe, Yunanca veya İngilizce doldurulabilmektedir. Pasaport. Yunanistan vize başvurularında pasaportun en az 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Daha eski olan pasaportların yenilenmesi gerekir. Aynı zamanda pasaportta en az 2 sayfa boş olmalıdır. Pasaportun geçerlilik süresi ise seyahat tarihinizden itibaren en az 90 gün olmalıdır.

Fotoğraf

Parmak izi: Yunanistan’a vize alırken 59 ay içinde parmak izi alınmamış olan kişilerden parmak izi alınmaktadır.

Vize ücreti: Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları başvurdukları vize türüne göre belirlenen vize ücretini ödemek zorundadır. Yunanistan vize ücreti, başvuru sırasında ödenir. Vize ücretinin ödendiğine dair dekontun çıktısı alınarak diğer başvuru evraklarıyla birlikte teslim edilir.

Seyahat Sigortası: Yunanistan’a seyahat etmek amacıyla vize almak için başvuru sahibi minimum değeri 30 bin euro olan seyahat sigortası yaptırmalıdır. Yaptırılan bu sigorta tüm Schengen üye ülkeleri içinde geçerliliğe sahip olmalıdır.

Otel ve Uçak rezervasyonları: Yunanistan vizesi alırken Yunanistan’da kalacağınız otel rezervasyonu ve uçak bileti rezervasyonu da vize başvurusunda teslim edilmesi gereken evraklar arasındadır.

Yunan Vize Başvurusu Reddedilirse Ne Olur?

Yunanistan’a yapılan vize başvuruları, çeşitli sebeplerden ötürü reddedilebilmektedir. Yunanistan’a vize başvurularının red almasındaki başlıca nedenler, eksik evrak teslimi, yanlış veya hatalı bilgi verilmesi, başvuru yapan kişinin ülkeden ayrılmayacağına dair bir kanaat oluşması gibi nedenlerdir. Yunanistan vize başvurusu reddedildiğinde konsolosluk nedenleri ile birlikte başvurunuzun reddedildiğini size bildirmektedir. Yunan vizesi başvurusu reddedilirse bu karara itiraz edebilirsiniz. Yunan vizesi başvurunuzun reddedilme sebebini yerine getirerek başvurunuzun yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz. Yunanistan vize başvurunuz reddedildiğinde bir vize firmasından danışmanlık hizmeti almanız daha iyi olacaktır. Vize merkezleri vize reddi, vize reddine itiraz dilekçesi yazma, vize reddinin yeniden değerlendirilmesi gibi konularda uzman firmalardır. Bu konuda size yol gösterebilirler ve yapmanız gereken tüm işlemleri sizin adınıza yürütebilirler. Bunun için

Yunanistan Vize Randevusu

Vize randevusu, ülkelerin vize verirken, başvuru yapan kişiyle yüz yüze görüşme için düzenlenen randevudur. Yunanistan vize başvurusu sürecinin aşamalarından biri olan vize randevusunda belgeler teslim edilir, parmak izi alınır ve vize için uygun olup olmadığınıza karar verilir. Yunanistan vizesi için bir Schengen üyesi ülkenin vatandaşı olmayanların Yunanistan vize randevu işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Daha önce Schengen vizesi almış Türk vatandaşlarının vize randevusu almalarına gerek yoktur. Yunan vize randevu işlemleri başvuru formu doldurulup vize ücreti yatırıldıktan sonra alınır. Yunan vizesi randevusu, seyahatten en az 15 gün öncesinden alınmış olmalıdır. Yunanistan’a vize randevuları Yunan konsolosluğunun internet sitesinden veya Vize Merkezi gibi aracı kurumlardan alınmaktadır. Randevu günü tam saatinde tüm evraklarla birlikte konsoloslukta hazır bulunulması gerekmektedir.

Yunanistan Vize Ücreti Ne Kadar?

Yunanistan vize ücreti, başvuru yapılan vize türüne göre değişmektedir. Aynı zamanda vize ücretinin yanı sıra, ek olarak diğer işlemler için sizden farklı ücretler talep edilebilir. Yunan konsolosluğunun internet adresinden veya Vize Merkezi’nden Yunanistan vize harçları ile ilgili bilgi alınabilmektedir. Yunan vizesi ücretleri her yıl konsolosluk tarafından güncellenip duyurulmaktadır.

Vize İşlemleri ve Takibi

Vize işlemleri ve takibi, Yunanistan vize başvurusu için karmaşık ve zor bir süreçtir. Bu süreçte, başvuru formunun doldurulması, istenen belgelerin hazırlanması, randevu alınması gibi aşamalarda hata yapmamak önemlidir. Özellikle Yunan vizelerinde konsolosluğun internet sitesi üzerinden başvuru formunun eksiksiz ve hatasız doldurulması ve konsolosluğun istediği tüm şartları yerine getirip evrakları hazırlamak oldukça zordur. Aynı zamanda vize başvurusunun takibinin yapılması da sıkıntılı bir sürece dönüşebilmektedir. Bu yüzden vize işlemleri ve takibi için profesyonel bir vize firmasından destek alınmalıdır. Vize takip merkezleri Yunanistan’a alacağınız tüm vize türleri için danışmanlık hizmeti vererek tüm başvuru işlemlerini sizin adınıza gerçekleştirmektedir.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti