Yöresel ürünlere olan ilgi arttı

Yöresel ürünlere olan ilgi arttı

2.03.2021 11:39:02 0
Yöresel ürünlere olan ilgi arttı

Bedrettin Şuay

Ardahan´da yöresel ürünlere ilgi arttı. Dünya genelinde hâkim olan yeni tip korona virüs (COVİD-19) salgını nedeniyle insanların bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek amacıyla sağlıklı beslenmeye yönelmesi, organik gıda sektörünü gündeme getirdi. Ardahan´da Has bereket yöresel süt ürünleri işletmesinde organik ve yöresel ürünlerini satışa yapan işletmeci Aydemir Lale, pandeminin başlamasıyla beraber doğal-katkısız yöresel ürünlere Ardahan´da vatandaşların ilgisinin arttığını? söyledi.

Ardahan´da yöresel ürünlerini müşterilerle buluşturan esnaflardan Aydemir Lale, ?Küresel çaplı bir salgının içerisindeyiz dünya genelinde tekrardan vakalar artmaya başladı.  Salgın çoğu sektörü etkilediği gibi bizleri de etkiledi. Dedi.

Lale, Yöresel ürünler satışı gerçekleştirdiğim için pandemi döneminde ürün almakta zorluk çektim. Her ne kadar pandemi doğal, organik ve sağlıklı beslenmenin önemini ortaya koymuş ve ürünlere olan talebi arttırmış olsa da standıma yeni ürünler koyabilmem için sermaye gerekiyor fakat pandemi dönemi çoğumuzu olumsuz etkiliyor dedi.

 

 


1

“Hanak Tel Peyniri” coğrafi işaret tescili aldı

2

Damal mesire alanında temizlik çalışması

3

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

4

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

5

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti