Yolda bulduğu kurda sahip çıktı

Ardahan´ın Çamlıçatak Köyünde değirmen işiyle uğraşan Mürsel Altun, yolda halsiz halde bulduğu kurdu sahipsiz bırakmadı.

ÇEVRE 22.02.2021 12:37:22 0
Yolda bulduğu kurda sahip çıktı

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´ın Çamlıçatak Köyünde değirmen işiyle uğraşan Mürsel Altun, yolda halsiz halde bulduğu kurdu sahipsiz bırakmadı.

Altun, gece saat 03.00 sıralarında Ardahan Üniversitesi yakınlarında evine giderken yolda halsiz duran kurdu fark etti. Kurdu kaderine terk etmeyen Altun, arabasına koyarak değirmende koruma altına aldı.

Kurdu ölüme terk etmemek için değirmene götürdüğünü ifade eden Altun, ?Gece saat 3 sıralarında Ardahan Üniversitesi yakınlarında evine giderken yolda halsiz bir şekilde yatan kurt gördüm. Kurt yürüyemiyor ve donmak üzereydi. Bu şekilde bırakmaya vicdanım el vermedi. Kurdu battaniyeye sarıp arabama koydum ve köyümde ki değirmene götürdüm. Değirmenimde bulunan bir odada kurda yiyecek verip ısınmasını sağladım. Sabah Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü arayıp bilgi verdim? dedi.

Kurt, Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü´nden gelen ekiplere teslim edilirken, yetkililer kurdun tedavisinin yapılması için Kars Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderdi.

Yaralı Kurt, tedavi edildikten sonra bulunduğu yerde doğal yaşamına bırakılacak.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı