YILMAZ: “14 MAYIS’TA ARDAHAN’IN DAĞLARINDA BAHAR ÇİÇEKLERİ AÇACAK”

Ardahan’ın sayılı üst düzey bürokratlarından Arzu Keskin Yılmaz, CHP Ardahan Milletvekili aday adayı oldu.

SİYASET 29.03.2023 17:23:00 0
YILMAZ: “14 MAYIS’TA ARDAHAN’IN DAĞLARINDA BAHAR ÇİÇEKLERİ AÇACAK”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’ın sayılı üst düzey bürokratlarından Arzu Keskin Yılmaz, CHP Ardahan Milletvekili aday adayı oldu. 

CHP Ardahan İl binasında basın toplantısı düzenleyen Arzu Keskin Yılmaz, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini açıkladı.

Yılmaz, “Ardahan’ı daha güzel günlere taşıyabileceğimize, Ardahan’da herkes için daha fazlasının yapılabileceğime inandığım ve projelerimi Ardahanlıların desteğiyle gerçekleştirilebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğum için adayım” dedi.

Ardahan’a hizmet etmek için bu yola çıktığını ifade eden Yılmaz şöyle konuştu; “14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem milletvekili seçimlerinde görevimden istifa ederek CHP Ardahan milletvekili aday adaylığı için başvurumu yaptım. Ardahan’ın öz çocuğu olarak Ardahan’a Ardahanlılara hizmet etmek için bu yola çıktım. Bürokrasi, siyasi ve diğer kimliklerimden önce bir kadın olarak burada bulunmanın gururu içerisindeyim. Cemil Meriç, “Işık Doğudan Yükselir” sözünü kullanmış, bunu düşündüğümüzde Ardahan’ı nasıl tasvir edersiniz diye sorsalar, “Işığın en güzel yükseldiği yerdir” derim. Bir başkadır güneş Ardahan’da, bir başka güzelliktedir Ardahan. Herkesin de böyle düşündüğüne eminim ve herkesin yapabileceği şeyler vardır Ardahan için. Bürokraside ki görevim sırasında Ardahan’ı yakından takip ederek, destek olmaya çalıştım. Bu noktada kamu hizmetimde ve bürokraside edindiğim bilgi ve tecrübelerimi Ardahan’ımızın ekonomik olarak, sosyal olarak, kültürel olarak kalkınmasında, gelişmesinde kullanmak, Ardahan’ı farklı bir mecrada daha etkili bir şekilde hizmet etmek için bu yola çıktım. Ardahan ihmal edilmiş bir şehirdir. Birçok sorunu olan ve çözüm bekleyen bir şehir. Bu noktada, neden adayım sorusunu sorduğumda; bir zamanlar bölgenin çekim merkezi ve ticaretin odağında olan Ardahan’ın ekonomik ve sosyal nedenlerle verdiği göçlerle küçüldüğünün, yoksullaştığının farkında olduğum için adayım. Hayvancılık için ideal koşullara sahip olan ve geçmişte hayvancılık alanında parmakla gösterilen Ardahan’da bu sektörün nasıl daraldığının, hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimin çektiği sorunların farkında olduğum için adayım. İlk, orta ve lise öğretimini Ardahan’da görmüş ve burada aldığı eğitimle hayata atılmış biri olarak Ardahan’da eğitime son yıllarda vurulan darbelerin farkında olduğum için adayım. İki sınır kapısı olan bir ilde ticaretin yok derecesinde olduğunu bildiğim için adayım. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın yaşadığı sıkıntıların farkında olduğum için adayım. Ardahan’ı daha güzel günlere taşıyabileceğimize, Ardahan’da herkes için daha fazlasının yapılabileceğine inandığım ve Ardahanlıların desteğiyle gerçekleştirilebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğum için adayım. Ardahan’ı nasıl kalkındırabiliriz, ekonomisini nasıl güçlendirebiliriz, sürekli ve sağlıklı bir büyümeyi nasıl sağlarız, tarımda, hayvancılıkta, turizmde var olan potansiyeli nasıl harekete geçirebiliriz ve tüm bunlar için hangi projeleri üretmeliyiz. Kadınlarımız, gençlerimiz için iş imkanı nasıl yaratabiliriz. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın eğitimi, sağlığı ve sosyal yaşamı için nelere yapmalıyız ve hangi projeleri üretmeliyiz noktasında uzman bir ekiple çalışmaktayım.

Tarım, hayvancılık, turizm, ticaret konularında ve sosyoekonomik alanlarda kısa ve orta vadeli projeler geliştirdik. Projelerin maliyetlerini çıkardık, Ardahan’da istihdama etkilerini, Ardahan’ın büyümesine katkısını yıl yıl analiz ettik. Geliştirdiğimiz projeler, Ardahan’ımızın doğasına, sosyal ve kültürel yapısına uygun, yatırım maliyetleri çok yüksek olmayan ama katkısı ve etkisi çok yüksek projeler. Ardahan’ın doğal kaynaklarına, zenginliklerine zarar vermeden, onları koruyup geliştirerek kalkınmayı hedefleyen projeler. Ardahan’ın kalkınmak için gerekli potansiyeline sahip olduğunu ve Ardahanlıların bu potansiyeli harekete geçirebileceğine inanıyoruz. Ardahan’ın bir tarım ve ticaret bölgesi olarak potansiyelinin farkındayız. Küresel iklim değişikliği nedeniyle Ardahan’a gelebilecek kaynakları biliyoruz. Bu kaynakları çekebilecek projelerimiz de hazır. Hedefim, güzel Ardahan’ımızı kadınlar, gençler ve çocuklar başta olmak üzere tüm kesimler için daha güzel bir yer haline getirmek. Ardahan’ı Ardahan yapan tüm değerleri daha da ileriye taşımak için tüm hemşehrilerimin desteğini bekliyorum. Birlikte Göle’mizle, Çıldır’ımızla, Damal’ımızla, Hanak’ımızla, Posof’umuzla Ardahan’ı daha güzel bir yer haline getireceğiz. Çünkü Ardahan için daha fazlası her zaman mümkün. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde başaracağız. Tüm aday adaylarına da başarılar diliyorum. Partimizde 27 tane aday adayı var biz hep beraber mücadelemizi yapacağız. İki kişi bu ipi göğüsleyecek. Taşın altına elimiz koyarak kim aday gösterilirse onun arkasında bulunacağız ve elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sana söz diyoruz, 14 Mayıs’ta Ardahan’ın dağlarında bahar çiçekleri açacak” diye konuştu.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak