YILIN İLK KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

Vali Hüseyin Öner Başkanlığında, 2022 Yılının İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

GÜNCEL 21.01.2022 15:15:00 0
YILIN İLK KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

Vali Hüseyin Öner, yatırımcı kuruluşların bir önceki dönemde yaptıkları yatırımları değerlendirmek ve koordinasyonu gerektirecek hususları tespit ederek gereğini yapmak amacıyla 2022 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

2022 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaların değerlendirileceğini belirterek,  ilimizdeki son verileri paylaşan Vali Öner, yatırımcı kuruluşlarımızın yatırım izleme raporlarına göre ilimizde 29 kuruluşa ait 234 proje bulunduğunu, bu projelerin toplam proje tutarı 2 milyar 708 milyon 401 bin TL’ olduğunu söyledi.

Bu projeler için önceki yıllarda 511milyon 256 bin TL harcama yapılmıştır. 2021 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 351milyon 252 bin TL’dir. Dönem sonuna kadar 301 milyon 187 bin TL harcama yapıldığını kaydetti.

Vali Öner ayrıca, 29 kurum ve kuruluşa ait toplam 234 projeden ise devam eden projelerin 78, başlanamayan projelerin 28, biten projelerin 120, ihale aşamasında ki projelerin 6 ve tasfiye edilen projelerin sayısının ise 2 adet olduğunu, bu projelerin 28’inin enerji, 35’inin tarım, 35’inin ulaştırma, 35’inin eğitim, 6’sının sağlık, 7’sinin turizm ve 88’inin de diğer kamu hizmetlerine ait olduğunu dile getirdi.

Vali Öner’in değerlendirmelerinin ardından Bölge Müdürlükleri ve ilgili kurum yetkilileri tarafından, kurum çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı ve koordinasyonu gerektirecek hususlar ifade edildi.

 Toplantı sonunda Vali Öner , “2022 yılının 1. Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısını yapmak üzere toplandığımız bugün sizlerden, ilimize ayrılan ödeneklerin her kuruşunun zamanında yatırıma dönüşmesi için ilimizdeki inşaat mevsiminin kısalığı göz önünde bulundurularak ihalelerle ilgili yapacağınız hazırlıkları tamamlamanızı, yapımı devam eden veya yeni başlayacak olan yatırımlarınızda, denetim ve kontrol görevinin zamanında yapılmasını, özellikle koordinasyonu gerektiren sıkıntılar var ise bunları değerlendirip çalışma sezonu öncesinde çözüme yönelik iradeyi göstermenizi istiyor ve yeni yatırım döneminde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum.”  dedi.


1

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

2

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

3

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti

4

40 bin TL maaşla çoban bulunmuyor

5

Vali Çiçek, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sektör temsilcilerini ağırladı