YILIN İLK FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURULDU

YILIN İLK FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURULDU

GÜNCEL 17.05.2016 17:17:44 0
YILIN İLK FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURULDU
Vali Ahmet Deniz, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çamlıçatak köyü mevkiinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı.
 
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Çamlıçatak köyü yakınlarında fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Ahmet Deniz, Vali Yardımcıları Muharrem Coşgun, Abdurrezzak Canpolat, Emniyet Müdürü Selami Hüner, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Etkinlik alanında ilk fidanı toprakla buluşturan Vali Deniz, diktiği fidana ilk suyu da kendisi verdi. Ardahan´da 2015 yılında ?Her köye bir orman´ projesi kapsamında toplam 3 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu, bu yıl ise hedefin 2 milyon fidan dikmek olduğunu belirten Vali Deniz, ?İlimizin doğası, tabiatı muhteşem bir güzelliğe sahip. Bu güzel doğayı ormanlar ile daha fazla güzelleştirmek istiyoruz. Bizim gelecek nesillerimize bırakacağımız en güzel miras bugün diktiğimiz fidanlar olacaktır. Soğuk ve yağışlı hava şartlarına sahip ilimizde ancak Mayıs ayında fidan dikilebiliyor. Biz de ilk fidanlarımızı bugün toprakla buluşturduk. Güneşli bir günde toprakla buluşturduğumuz fidanlarımıza ilk suyu verdik. Hayırlı olsun? diye konuştu.
 
 
 
 
 

1

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

2

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

3

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

4

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

5

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi