Yılbaşı hindileri satışa çıktı

Pazarda satışa sunulan hindilerin fiyatı 600 TL. ile 1.200 TL. arasında alıcı buluyor

GÜNCEL 7.12.2023 11:09:00 0
Yılbaşı hindileri satışa çıktı

Haber: Bedrettin Şuay

Yeni yıla yaklaşık 23 gün kala Yılbaşı sofralarının değişmez yemeği hindilerde kapalı halk pazarında görücüye çıktı. Ardahan’da yılbaşında sofraların vazgeçilmezi olan ve her yılbaşında adeta simge haline gelen hindilerin satışı başladı. Perşembe günleri kurulan pazarda soğuk havaya rağmen satışa sunulan hindilerin fiyatı 600 TL. ile 1.200 TL. arasında değişiyor.

Pazarda yerini alan hindiler, vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Yılbaşı kalabalığına kalmamak için hindilerini alan vatandaşlar, evlerinin yolunu tutuyor. Yılbaşı hindi satışlarının başladığını ifade eden satıcılar, "Hindilerimiz güzel, 4 ile 6 kilo arasında 30 hindimiz vardı, 9 tane kaldı. Satışlarımız güzel, yılbaşı için çok güzel hindilerimiz gelmiştir" dedi.

Yıllardır pazarda kanatlı hayvan sattığını belirten vatandaş, "Yeni yıl hindi satışlarının başladığını belirterek, işlerimiz iyi alıcıları bekliyoruz" diye konuştu. Ardahan’da Perşembe pazarında satışa sunulan hindiler, her yıl olduğu gibi bu yılda yılbaşı sofralarında yerini alacak. Pazarda yerini alan hindilerin fiyatları ise  600 ile 1.200 TL. arasında değişiyor. Hindilerini alan vatandaşlar yılbaşına kadar hindileri besiye alacaklarını söylediler.

 

 

 

 


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti