Yetişmez denilen ürünleri yetiştiriyor

Ardahan Bağdaşen Köyünde yetişmez denilen ürünler yetişiyor.

GÜNCEL 20.09.2023 13:52:00 0
Yetişmez denilen ürünleri yetiştiriyor

Ardahan Bağdaşen Köyünde yetişmez denilen ürünler yetişiyor. Ardahan merkeze bağlı Bağdeşen köyünde (Kinzodamal) Enis Şenel (78) iklimsel olarak Ardahan’da yetiştirilmesi zor olan meyveleri yetiştiriyor. Evinin bahçesinin botanik bahçe yapan Şenel, bahçede onlarca çeşit meyve yetiştiriyor.

Vaktinin tamamını bahçe işerine ayıran Şenel, Türkiye’nin çeşitli yörelerinde yetişen meyveleri, kendi bahçesinde yetiştirmeye karar verdi.

Sıcak bölgelerde yetişen bir çok meyveyi evinin önünde yetiştiren Şenel, 20 yıldır bağ bahçe işleri ile uğraştığını belirterek, ceviz, elma, armut, erik, dut, kiraz gibi bir çok ürünü yetiştirdiğini söyledi.

Kendini tamamen bu işlere adadığını belirten Şenel; “İklimsel olarak Ardahan’da yetişmez dediğimiz birçok meyvenin bu topraklarda da rahatlıkla yetişebileceğini gördüm. 20 yıl önce kendi bahçemde kendi meyvemi yetiştirmeye başladım. Ben vaktimin çoğunu burada geçiriyorum. Türkiye’nin her yerinden yetişen ürünleri burada yetiştiriyorum. Ceviz, elma, armut, dut, kiraz, erik ne ararsanız yetiştirdim. Normalde sıcak bölgelerde yetişen ürünler, burada da çok verimli oldu. Tadı da bambaşka. Ben bunlarla uğraşmaktan büyük zevk alıyorum” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu