Yeşilay Ardahan Şube Başkanlığı´na Gökdemir getirildi

Tolgay Gökdemir, Yeşilay Ardahan Şube Başkanlığı görevine getirildi.

GÜNCEL 1.06.2021 18:30:05 0
Yeşilay Ardahan Şube Başkanlığı´na Gökdemir getirildi

ŞENOL KİRMAN

Tolgay Gökdemir, Yeşilay Ardahan Şube Başkanlığı görevine getirildi. Ardahan´da aktif kişiliği ile tanınan Tolgay Gökdemir, Yeşilay Ardahan Şube Başkanı oldu. Tolgay Gökdemir görevi Özbay Baydar´dan devralarak göreve başladı.

Yeşilay hakkında gazetemiz muhabirine bilgiler veren Yeşilay Ardahan Şube Başkanı Tolgay Gökdemir, ?Yeşilay geleceğe sağlıklı ve güçlü nesiller bırakabilmek için mücadele eden ve kutsal bir görev ifa eden bir kuruluştur. Yeşilay kurulduğu tarih olan 5 Mart 1920´den bugüne kadar ülke gençliğini, ülkenin insanlarını alkol, uyuşturucu, sigara ve diğer bağımlılık yaratacak olan maddelerden korunması amacı ile faaliyet gösteren bir kuruluştur. 5 Mart kuruluş tarihi olduğundan sebep 1 ile 7 Mart tarihleri arası Yeşilay haftası olarak ilan edilmiş ve bu hafta içerisinde Yeşlilay´ın faaliyet gösterdiği alanlar ile ilgili özellikle okullarda birçok faaliyetler tasarlanmıştır ve halen bu uygulamada devam etmektedir. Her türlü keyif verici ve aynı zamanda sağlığa zararlı maddeler ile ilgili önleyici faaliyetleri tüm Türkiye sathına yayılmış olan Yeşilay şubeleri vasıtası ile yürütülmektedir? dedi.

Yeşilay´ın kötü alışkanlıklara karşı mücadele ettiğini aktaran Gökdemir; ?Bir uyuşturucu ya da keyif verici madde bağımlısının topluma verebileceği zararlar inanılmaz olabilmektedir. Alkolün aile içi yarattığı ters etkiler ve aile için huzuru kaçırması, alkolü araç kullanan bir kişinin yaratabileceği felaketler ilk akla gelenlerdir. Bunun yanı sıra uyuşturucu maddelere bağımlı bir gencin, bir insanın yaşayacağı psikolojik sıkıntılar ve bu sıkıntılar sebebi ile masum kişilerin zarar göreceği de asla akıllardan çıkmaması gereken bir durumdur.

Sigara ise daha büyük bir kangren olarak karşımıza çıkmaktadır. Sigara kullanım oranı her ne kadar kapalı alanlarda sigara içiminin yasaklanması sonrası bir düşüş göstermişse de kullanım yaşının hızla aşağılara düşmesi sebebi ile hala büyük tehlike arz etmektedir. Bir çok STK, Sağlık Bakanlığının da mücadele ettiği bu konuda Yeşilay´da yaptığı önleyici faaliyetler ile bu savaşa büyük bir destek vermektedir.

Uyuşturucu maddelerden en iyi korunma yolunun hiç başlamamak olduğu kuralından yola çıkarak Yeşilay haftasında okullarımızda gerçekleşen etkinliklerin ve programların başarı oranının yüksek olması gelecekte toplumumuzun, ülkemizin gelecekte bu tarz maddelerden uzak bir gençlik bir yaratması için oldukça önemlidir.

Yeşilay kamu yararına hizmet veren ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Bu sebeple Yeşilay´ın yapmış olduğu faaliyetleri bu yönde herkesin değerlendirip takdir etmesi gerektiğini yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle batı toplumlarının sigara ile mücadelede ne kadar başarılı olduğu bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır? diye konuştu.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler