YENİMAHALLE´YE MÜJDE!

Ardahan Yenimahalle´den geçen adeta mikrop yuvası haline gelen Yenimahalle Uzun Deresi´nin (Tabakhane Deresi) taşkın riskini önlenmesi projesi çözüme kavuştu.

ÇEVRE 7.06.2021 13:35:22 0
YENİMAHALLE´YE MÜJDE!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Yenimahalle´den geçen adeta mikrop yuvası haline gelen Yenimahalle Uzun Deresi´nin (Tabakhane Deresi) taşkın riskini önlenmesi projesi çözüme kavuştu.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, Ardahan Yenimahalle Mahallesi Muhtarı Murat Atacan´ın ve Yenimahalle sakinlerinin talebi üzerine, Yenimahalle Uzun Deresi (Tabakhane Deresi) taşkın riskini önlenmesi projesinin çözüme kavuştuğunu bildirdi.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

Tarım ve Orman Bakanlığımız konu ile ilgili, ?DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz teknik ekibinin katılımı ile arazide inceleme çalışmaları yapılmış olup, Ardahan il merkezinde bulunan uzun deresinde taşkın riskinin bulunduğu görülmüştür.  Ardahan il merkezi ve yan dereler taşkın koruma işi kapsamında, Ardahan merkeze bağlı Yenimahalledeki uzun dere (tabakhane deresi) Ardahan merkeze bağlı Gürçayır mahallesinde ki ve Ardahan il merkezinden geçen ve eksik imalatları kalan alabalık deresi taşkın koruma inşaatları yapılacaktır. 2021 yılı yatırım ve uygulama planında yer alan Ardahan il merkezi uzun deresi taşkın koruma ikmali işinin, ihale izin çalışmaları devam etmektedir? açıklamasında bulundu. Bu vesile ile ilimiz Yenimahalle Mahallesi sakinlerinin mağduriyetini ivedi şekilde çözüme ulaştıran sayın bakan yardımcımız Akif Özkanlı´ya ve DSİ 24. Bölge Müdürlüğü´ne ilimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak