Yenilenen yüzü ile hizmet vermek için gün sayıyor

Posof Türkgözü gümrük kapısının % 95 tamamlandı

GÜNCEL 26.04.2023 14:32:00 0
Yenilenen yüzü ile hizmet vermek için gün sayıyor

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan Posof Türkgözü gümrük kapısı yenileme aşamasında sona gelindi. % 95 tamamlanan gümrük kapısına son teknolojik sistemler yerleştirildi. Geçiş süresi dört dakika olan kapı yenilenen yüzü ile hizmet vermek için gün sayıyor.

Ardahan Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, Posof Türkgözü Gümrük Kapsının yapım aşamasında gelinen son nokta hakkında TRT Haber ‘e röportaj verdi. Demirci, verdiği röportajda 8.000 metre kapalı alana sahip 24.000 metre kare toplam alan içerisinde x.Ray cihazı, kantarlar, tek durak operasyonu yapabilmek için bütün donanımlar yerleştirildi dedi.

Türkgözü gümrük kapısının yapımının yüzde 95’e ulaştığını ve yaklaşık bir ay içerisinde inşaatının sonlandırılacağını  açıklayan, Başkan Demirci, sınır kapımızda iki gidiş, iki geliş, olmak üzere toplamda dört tane tek durak kapımız var, ayrıca iki tane küçük araç giriş çıkışları için kapı var, Yaya yolları var, sosyal donatı alanları var, arama Angarları x.Ray cihazları, araç plaka tanıma sistemleri, hepsi tamam. Demirci, son teknoloji sistemler ile donatılan kapıda geçiş süresi dört dakikada tamamlanacak dedi.

 

 

 


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı