YENİ BAŞKAN ÇALIŞMALARA HIZLI BAŞLADI

Eğitim Bir Sen Ardahan Şube Başkanı Serkan Karataş, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1080 personeli adına, 20 ay önce İş Bankası ile yapılan maaş promosyon anlaşmasının günümüz şartlarına göre kalan 16 aylık süre için güncellenmesini ta

GÜNCEL 24.10.2022 12:45:00 0
YENİ BAŞKAN ÇALIŞMALARA HIZLI BAŞLADI

HABER: ŞENOL KİRMAN

16 Ekim 2022 tarihinde Eğitim Bir Sen 4. Olağan Genel Kurulunda delegenin büyük teveccühü ile Ardahan Eğitim Bir Sen Şube Başkanlığına seçilen M. Serkan Karataş, mazbatasını alır almaz eğitim çalışanlarının banka promosyon anlaşması güncelleme konusunda çalışma başlattı.

Eğitim Bir Sen Ardahan Şube Başkanı Serkan Karataş, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1080 personeli adına, 20 ay önce İş Bankası ile yapılan maaş promosyon anlaşmasının günümüz şartlarına göre kalan 16 aylık süre için güncellenmesini talep ediyoruz” dedi.

Taleplerine bankaların teklif sunmadığını söyleyen Başkan Karataş, “20 ay önce İş Bankası tarafından eğitim çalışanlarına 3.225 TL promosyon ödemesi yapılmıştır. Ancak o zamanki maaşlar daha düşüktü. Yüksek enflasyon sebebiyle maaşlarımıza % 100 yakın zam yapıldı. Dolayısıyla 1080 eğitim çalışanı için bankaya daha yüksek oranlarda ödemeler yapılmaktadır. Bankalar yüzde 400'ler civarında kar oranları açıklamaktadır. Birçok banka maaş promosyon kampanyaları yapmaktadır. Bizlerin taleplerine kulaklarını tıkamakta ve herhangi bir teklif sunmamaktadır. Bankaların birer ticari işletme, Eğitim çalışanlarının da bankaların müşterileri olduğu hatırlanmalı. Ticari bir işletmenin müşterilerinin taleplerine duyarsız kalmasını anlamakta zorlanıyoruz. Maaşlarımız bu bankaya yattığı için faturalarımızın otomatik ödemeleri bu banka kanalıyla yapılmakta, bu bankadan kredi çekmekte ve bu bankanın kredi kartını kullanmaktayız. Tüm bu giderleri yapan bizleri, memnun etmek ve biz müşterilerini kaybetmek istemeyeceğini düşünerek, İş Bankası Şube Yönetimini kalan promosyon süresi için teklif vermeye ve eğitim sendikaları başkanları ile görüşmeye davet ediyoruz. Çağrımız dikkate alınmadığında banka önünde promosyonla ilgili eylem yapacağımızı buradan bildiririz” diye konuştu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı