YENİ KISITLAMALAR ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ

Başkan Morkoç´tan vekillere çağrı: Esnafın sorunlarını yetkililere duyurun

22.11.2020 11:25:16 0
YENİ KISITLAMALAR ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ

ŞENOL KİRMAN

Başkan Morkoç´tan vekillere çağrı: Esnafın sorunlarını yetkililere duyurun

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sonrası küçük esnaf büyük darbe yedi. Aylarca kepenk kapatmak zorunda kalan Ardahan esnafı, son kısıtlamalarla beraber iyice dar boğaza girdi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ESOB) Morkoç, Milletvekilleri Atalay ve Yılmaz´ın mecliste toplantı yaparak, kentte bulunan esnafın pandemi sürecinde yaşadığı sorunları yetkililere duyurmasını istedi.

Yeni kısıtlamaların esnafın belini büktüğünün belirten Başkan Morkoç, ?Hafta sonu başlayan pandemi kısıtlamalarından dolayı esnaftan onlarca telefon aldım. Ardahan esnafı gerçekten zor durumda, esnaf kan ağlıyor. Hemen hemen her gün her ortamda esnafın sıkıntısını dile getiriyorum. Ama sesimiz cılız çıkıyor. Buradan Ardahan´ın iki milletvekiline sesleniyorum. Milletvekilleri Atalay ve Yılmaz´ın mecliste basın toplantısı yapıp Ardahan esnafının durumunu yetkililere duyurmalı. Batıda ki esnaf Doğu´da ki esnaftan günde yaklaşık olarak 10 kat daha fazla iş yapıyor. Buda demektir ki batıda ki esnaf 1 yıl iş yerini kapatsa bile biriktirdiği parayla idare edebilir. Doğuda ki esnaf kazandığı para ile zor geçiniyor. İş yeri kapatıldığı an geçimini sağlayamıyor. Bu durumu hükümete iyi anlatmak gerekiyor. Doğu da ki esnafla batıda ki esnaf bir tutulmamalı. Doğu esnafına pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Özellikle Ardahan gibi nüfusu az olan illerde ki esnaf vahim durumda. Milletvekillerimizden Ardahan esnafının sorunlarını dile getiren bir basın açıklaması bekliyoruz? dedi.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR