Yeni doğan bebekler kimlik kartlarıyla hastaneden çıkabilecek

Ardahan´da Doğum Bildirim Sistemiyle yeni doğan bebeklerin kimlikleri hastanede çıkarılacak.

GÜNCEL 14.03.2021 11:04:25 0
Yeni doğan bebekler kimlik kartlarıyla hastaneden çıkabilecek

ŞENOL KİRMAN 

Ardahan´da Doğum Bildirim Sistemiyle yeni doğan bebeklerin kimlikleri hastanede çıkarılacak. Yeni doğan bebeklerin kimlik kartları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından evlerine gönderilecek.

Ardahan Devlet Hastanesi e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni Nüfus Tescil İşlemi uygulamasına başladı.

e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni üzerinden yeni doğan bebeklerin ?Nüfus Tescil İşleminin? gerçekleştirilebilmesine yönelik kontrollü yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında; Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen eğitim sonrası, Ardahan Devlet Hastanesi´nde e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni Nüfus Tescil İşlemi uygulamasına başlandı.

Yenidoğan bebeklerin Tescil işlemleri yapılabilmesi için;  Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık kuruluşlarında doğumun gerçekleşmesi, çocuğun isminin belirlenmiş olması, anne ve babanın Türk vatandaşı olması, doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşundan taburcu olunmamış olması ve sağlık kuruluşundan talep etmeleri gerekiyor. Bu işlemler kapsamında Nüfus Müdürlüklerine gitmeden doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşunda yeni doğan bebeğin T.C. Kimlik Kartı, aile tarafından belirtilen adrese; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü( NVİGM) tarafından gönderilecek.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı