Yem alamayan çiftçi çareyi hayvanını veresiye satmakta buldu

Ardahan´da kent nüfusunun önemli bir kısmının tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektörü can çekişiyor.

GÜNCEL 16.03.2021 12:02:52 0
Yem alamayan çiftçi çareyi hayvanını veresiye satmakta buldu

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da kent nüfusunun önemli bir kısmının tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektörü can çekişiyor.

Köylü ve besicilerin sektördeki son yılların en ağır ekonomik sıkıntı çektiği bu dönemde maliyet girdilerinin artması nedeniyle besledikleri hayvanlarını bahara çıkaramama korkusu yüzünden çareyi satmakta buldukları gözlendi.

İlimizde tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunların çözümüne yönelik olarak çiftçi ve besicilere gereken desteğin verilmemesi tek neden olarak gösteriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu ekonomik reform paketinde çiftçilere yönelik bir iyileştirmenin olmaması da hayal kırıklığına yol açtı.

Sektördeki sorunlarını dile getiren birçok besici ülke genelinde tarım ve hayvancılık alanına önem verilmesi talebinde bulunurken, bu taleplerin başında sektörün kredi ve hibeler ile desteklenmesinin yanı sıra Tarım Kredi Kooperatifine olan çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılarak uzun vadeye yayılması ve faizlerin silinmesini istiyorlar.

Ardahan´daki çiftçiler hayvanlarını besleyecek yemi alamadıkları için 4 aylık vade ile kurbanlık olarak satmaya başladı.

Bu konuda dertlerini dile getiren besiciler, eskiden peşin para ile satılan kurbanlıklarını şimdi aylar sonrasına vadeli olarak satmak zorunda olduklarından dert yandılar.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak