Yazar Sona Polat Bilgin, sağlık çalışanlarını unutmadı

Yazar Sona Polat Bilgin, sağlık çalışanlarını unutmadı

GÜNCEL 14.06.2021 12:38:28 0
Yazar Sona Polat Bilgin, sağlık çalışanlarını unutmadı

Ardahan´ımızın çocuk kitapları yazarı Sona Polat Bilgin pandemi döneminde sağlık çalışanlarını unutmadı. Anlamlı bir destekte bulundu. Kendi yazdığı kitaplardan 650 adet kitap Ardahan Devlet hastanesine gönderdi. Ayrıca çocukluğumun güzel şehri? dediği Ardahan Devlet hastanesine biri büyükler öteki çocuklar için iki oda donattı. Emekli maaşından başka geliri olmayan yazarımız hepimizin bu güzel topraklara vefa borcu var. Çünkü bizler bu serhat şehrin kucağında büyüdük ve çiçekli dağlarında koşarken umudumuz çoğaldı? Diyor.

Pandemi döneminde kendi canlarını hiçe sayarak, özveriyle çalışan sağlık çalışanların koşulsuz emeğine saygı duyduğunu belirterek? Gecelerini gündüzlerine katan sağlık çalışanlarımızın emeğini asla ödeyemeyiz. Onlara ne yapsak azdır? diye belirtiyor. Ardahan Devlet Hastanesi yönetimi Sona Polat Bilgin´in sağlık çalışanlarına yapmış olduğu kitap katkısından dolayı bir yazı ile teşekkür etti.

? Ardahanlı yazarımız Sona Polat Bilgi´nin sağlık personeli için göndermiş olduğu kitaplarını dağıttık?. Duyarlı davranışından dolayı kendisine teşekkür ederiz ? dediler. Hayatı boyunca sivil toplum kuruluşlarında görev alan Yazarımız verdiği sözü yerine getiren hassas kadınlarımızdan biri. Paylaşmayı ve topluma faydalı olabilmeyi yaşam tarzı olarak benimsemiş. Sayısız projelerde görev alan ?Çiçekçi Kız? Sona Polat Bilgin ? çiçek Kokan öyküler adında radyo programı yapmış.

? Doyamadım sana Ardahan ? diyen yazarımız çok sevdiği Ardahan´ı 2010 yılında TRT TV tanıtmış, dört yarışmacı içinde birinci olmuş. Aldığı para ödülünü kendi gibi eğitimi yarım kalan öğrencilere bağışlamış. Ayrıca, Valilik tarafından topluma verdiği destekten ve doğduğu şehrin kültürüne sahip çıkan geleneklerini korumak için çırpınan biri kadın olarak nitelendirilmiş. 2014 yılında Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Kültür başkenti etkinlikleri kapsamında UNESCO tarafından ?Alkışlanacak kadınlar? sayfasında yer verilmiş. Hayatı oyunlaştırılmış.

Kalemiyle, girdiği yarışmalardan aldığı para ödüllerini çocuklara bağışlamış. Çocuklar benim güneşim. Onlar olmazsa üşürüm? diyen yazarımız ömrünü, geleceğimiz ? dediği çocuklara adamış. Ardahan´ımızın duyarlı kadınlarından biri olan yazarımız. Hayalini hedefe çevirenlerden. ?Yaramaz Çocuk Yayınları? adında yayın evini kurarak çocukluk hayaleni gerçekleştirmiş. Sevgi dolu, mert bir aile de büyüyen yazarımız paylaşmayı ailesinden öğrenmiş. Geleneklerin güzelliğini büyüklerini izleyerek özümsemiş. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz ? diyen Çiçekçi kız, geleneklerle sıkı bağ kuranlardan. Yazarımızın birçok hayali daha var. Parası olduğunda kitaplarını çıkarıp akide şekeri ve balonla birlikte köy çocuklarına hediye etmek, Ardahan´a sinema salonu yaptırmak. Koca yürekli yazarımıza çıktığı bu güzel yolda Ardahanlı olarak kendisiyle gurur duyuyor, başarılar diliyoruz.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı