Yaz Kur´an Kursu kayıtları başladı

Her sene yaz mevsiminde milyonlarca çocuğun Kur´an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur´an Kursu kayıtları devam ediyor.

GÜNCEL 24.06.2021 18:33:44 0
Yaz Kur´an Kursu kayıtları başladı

Her sene yaz mevsiminde milyonlarca çocuğun Kur´an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur´an Kursu kayıtları devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekânlarda düzenlenecek olan yaz Kur´an kurslarına başvurular başladı.

Ardahan Medya Gazetesi sorumlu Müdürü Barış Bilgin ve Muhabir Şenol Kirman, İl Müftü Yardımcısı Rukiye Gürler´i ziyaret etti.

İl Müftü Yardımcısı Rukiye Gürler, ?Yaz Kur´an Kurslarımızın açılıyor olmasından dolayı çok mutluyuz. Yaz Kuran kursları bizler için ve Başkanlığımız için çok önemli bir hizmet alanıdır. İçinde bulunduğumuz normalleşme sürecinde en çok dışarıyı özleyen çocuklarımızı salgına dair tedbirlerin alındığı camilerimize ve kurslarımıza bekliyoruz. Yüz yüze eğitimin yanı sıra çevrimiçi imkânlarımız da mümkün olacak" dedi.

Gürler açıklamasının devamında şunları söyledi; ?Çocuklarını yaz Kur´an Kurslarına göndermek isteyen anne babalar için başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden 11 Temmuz´a kadar yapılabilecek. Yaz Kur´an Kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt olabilecek. Bu kapsamda, 4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur´an kursuna bizzat giderek veya web sitesi üzerinden başvurabilecek. Bu gruptaki öğrencilere sadece yüz yüze Kur´an ve dini bilgiler eğitimi verilecek. 10-15 yaş arasındaki öğrenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek ancak eğitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları ise web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek ve eğitimler sadece çevrim içi olarak yapılacak. Kur´an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek. Kurslardaki öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.Kovid-19 tedbirleriyle yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi başlayacak Kur´an kursları 20 Ağustos Cuma günü sona erecek? diye konuştu.

Ardahan Medya Gazetesi sorumlu Müdürü Barış Bilgin, İl Müftü Yardımcısı Rukiye Gürler´i Ardahan Medya Gazetesi ve Batıyakası Medya´nın 2 Temmuz´da ortaklaşa düzenleyeceği Ardahan´ın Enleri Ödül Törenine davet etti.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı