Yaz Kuran Kursları Sağlıklı Nesiller Etkinliği

Sağlık Bakanlığınca, ?Toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşviki, kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirilmesi ile çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşviki? konularında farkındalığın arttırılması amacıyla Sağlığ

28.08.2019 11:13:53 0
Yaz Kuran Kursları Sağlıklı Nesiller Etkinliği

Sağlık Bakanlığınca, ?Toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşviki, kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirilmesi ile çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşviki? konularında farkındalığın arttırılması amacıyla Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çeşitli etkinlikler düzenlenmekte.

           Bu kapsamda; Diyanet İşleri Başkanlığı´na bağlı camilerde açılmış olan Yaz Kur´an Kurslarında hedef kitlesi 7-12 yaş grubu çocuklar olan ?Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Su Tüketimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlıklı Yaşam için Hijyen Kuralları? konularını içeren etkinlik düzenlenmesi ve çocuklarda sağlık okuryazarlığının artırılması hedeflenmektedir.

           Etkinlik kapsamında; Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, İl Müftülüğü ile işbirliği yapılarak, İlimi genelinde açılan yaz Kur´an Kurslarında ?Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Su Tüketimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlıklı Yaşam için Hijyen Kuralları?  ?El Hijyeni, Güvenliğimiz için Dikkat Etmemiz Gerekenler, Ellerimizi Yıkayalım Sağlığımızı Koruyalım, Hareketli Yaşıyorum Sağlığımı Koruyorum ve Sağlık Sözlüğüm konulu çocuk broşürleri dağıtılarak, eğitimler verildi. Hedef kitlede farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak