Vali Elleriyle Boyadı...

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla yaya geçitlerine kırmızı çizgi çizerek, sürücüleri trafikte yaya önceliği konusunda uyardı.

GÜNCEL 30.03.2021 15:55:38 0
Vali Elleriyle Boyadı...

ŞENOL KİRMAN

İçişleri Bakanlığı´nın ´Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir´ uygulaması kapsamında, Ardahan´daki yaya geçitlerine kırmızı çizgi çizildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun "30 Mart´ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" paylaşımıyla tanıttığı uygulama, Ardahan´da da hayata geçirildi.

Yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer-zemin işaretlemeleriyle uyarılarak dikkatlerini üst seviyeye çıkarmak, bu alanlara gelmeden yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak için ?30 Mart´ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz? uygulaması Ardahan´da düzenlenen etkinlik ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, polis ve jandarma ekipleri ile öğrenciler katıldı. Öğrencilerin ?Yayalar kırmızı çizgimizdir´ sloganı attığı etkinlikte, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de, sürücülere broşür dağıttı.

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla ?Yayalar Kırmızı Çizgimiz? sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaya geçitlerine kırmızı çizgi çizen Ardahan Valisi Hüseyin Öner, sürücüleri trafikte yaya önceliği konusunda uyardı.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Trafikte yaya önceliği İçişleri Bakanlığımızın tüm Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu çalışma. Devletin tüm unsurları ile katıldığı bir farkındalık çalışması. Önce yaya uygulaması 2018 yılında karayolları trafik kanunu maddesinde bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik doğrultusunda herhangi bir görevli veya ışıklı bir trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti ve levhaları ile belirlenmiş kavşak, okul ve yaya geçitlerine yaklaşıldığında yaya geçmekte ise sürücüler yavaşlamak ve yayalara öncelik tanımaktadır. Uyulmaması halinde yaptırım söz konusu. Kanun maddesi değişikliği doğrultusunda bakanlığımız tarafından çeşitli farkındalık uygulamaları yapıldı. 2021 yılında da bu farkındalık çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalarla trafikte bir kültür oluşmasına katkı sağlayacağız. Bu uygulamalar sayesinde hem sürücüler hem de yayalar haklarını bilecekler. Burada ki hedefimiz Türkiye genelinde olduğu gibi Ardahan´da da trafik kazalarını en az seviyeye indirmek. Yayalardan kaynaklı yaya ölümlü ve yaralanmalı kazalarını azaltmak.  Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Jandarma genel Komutanlığımız, yerelde de belediyelerimizin trafik birimleri ile biz trafiğe ilişkin tüm tedbirleri, denetimleri, kamuoyunu bilgilendirme faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ardahan´da sürücülerimizin ve yayalarımızın kurallara uymalarını rica ediyoruz. Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir diyoruz? ifadelerini kullandı.   


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak