Yaya geçitlerinde güvenlik nöbeti

Ardahan´da ?Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz´ etkinliği düzenlendi.

2.10.2019 15:14:50 0
Yaya geçitlerinde güvenlik nöbeti

Ardahan´da ?Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz´ etkinliği düzenlendi.

İçişleri Bakanlığınca trafik kazalarında yaşanan ölüm ve yaralanmaları azaltmak amacıyla yürütülen ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın Projesi? kapsamında, projenin takipçisi olmak için ilimizde Vali Mustafa Masatlı´nın katılımı ile ?Yaya Güvenliği Nöbetçisiyiz? etkinliği düzenlendi.

Başta okullar olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının önündeki yaya geçitlerinde düzenlenen etkinliklerde sürücüler trafikte yaya önceliği noktasında uyarıldı.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya farkındalığı için başlatılan "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyasına destek verdi. Vali Masatlı, Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, yaşlılar, engelli bireyler ve öğrenciler ile birlikte çeşitli yaya geçiş güzergahlarında yürüyüş gerçekleştiren ve yaya geçişi için duran otomobil sürücülerine broşür dağıttı.

Ardahan Valisi Masatlı´nın yanı sıra bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği etkinlikte Ardahan Valiliği önünde yaya güvenliğini sağlamak için farkındalık oluşturmak amacıyla nöbet tutan Vali Masatlı, trafikteki araç sürücülerine ve yayalara kampanya ile ilgili hazırlanan broşürlerden dağıttı. 

Etkinlikte gazetecilere açıklamada bulunan Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, ?Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Erdoğan´ın talimatıyla ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütümünde 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı olarak tanımlandı. Bu çerçevede sloganımız ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? sloganıyla başladı. 6 Şubat´ta devletimizin tüm yetkilileri ve unsurlarıyla beraber eş zamanlı olarak tüm Türkiye´de trafik uygulamaları yapıldı. Bizde okullar bölgemizde bu etkinliği yapmıştık. Burada önemli olan bir farkındalık oluşturmak. Başta bir görevlinin olmadığı veya ışığın olmadığı yaya geçitlerinde sürücünün yavaşlayarak önceliği yaya vermeleri ve yayalar geçtikten sonra trafiğe devam etmeleriydi. Bu etkinliğimiz tüm Türkiye genelinde büyük bir ilgi uyandırdı. Buradan etkinliklerimize uyan ve kurallara uyan tüm yayalara ve sürücülere teşekkür ediyorum. Daha sonra İçişleri Bakanlığımız bu durumu takipçisi olduklarını ve bu konunun sürekli gündemde durması ve trafik sorununu trafik kazalarını azaltma amaçlı tekrar 2 Ekim itibariyle 81 ilimizde eşzamanlı olarak ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? sloganıyla yine bir etkinlik yaptı. Bizde bu etkinliğe katıldık. Bu etkinlikteki temel sloganımızda ?Trafik Güvenliğinin Nöbetçisiyiz?. Yine devletimizin görevlileri ve unsurları bu etkinliğimize katılıyor. İlimiz ölçeğinde de başta Valiliğimizin önü olmak üzere, okullarımızın önü olmak üzere ilimizde ki tüm yaya geçitlerinde saat 13:00 ile 15:00 arasında nöbet tutuldu. Tabi ki bunlarda ki temel amaç trafik kazalarında maddi ve hayati riskleri en aza indirmek ve hatta sıfıra indirmek. Bu zamana kadar bu tür etkinliklerde katkı sağlayan başta yayalar olmak üzere tüm sürücülerimize teşekkür ediyoruz. Buradan tekrar ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? sloganını ifade ediyorum? şeklinde konuştu.  Haber: Şenol Kirman


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu