YALNIZÇAM KAYAK MERKEZİ JAK TİMLERİNE EMANET

Jandarma Özel Arama Kurtarma (JAK) Timleri eğitimlerini tamamlayarak kışa hazır

14.10.2021 12:31:00 0
YALNIZÇAM KAYAK MERKEZİ JAK TİMLERİNE EMANET

ŞENOL KİRMAN

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Yalnızçam Uğurludağ Kayak Merkezi’nde kış sezonu öncesi Ardahan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi görev alanlarına yönelik hazırlıklarını tamamladı.

Tüm doğal felaketlerde vatandaşların her türlü yardımına koşmak için hazır olan Jandarma Arama Kurtarma timleri, kendilerini geliştirmek için sık sık gerçek senaryolara dayalı eğitimlere tabi tutuluyor.

Jandarma Arama Kurtarma Timleri, meydana gelebilecek birçok afette, ihtiyaç anlarında olay yerine hareket ederek müdahale edebilme kabiliyetine sahip.

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı  Özel Arama Kurtarma Timleri, deprem, çığ  gibi doğal afetlerde arama/kurtarma faaliyetlerinin yürütülmesi, kış turizm merkezlerinde emniyet ve asayişin sağlanması, olumsuz hava ve arazi koşullarında hasta/yaralıların tahliye edilmesi ve doğa sporları yapılan dağlık/ormanlık bölgelerde kış hazırlıklarını tamamladı.

JAK timlerince Yalnızçam Kayak Merkezi’nde yapılan tatbikatta; senaryo gereği telesiyejde mahsur kalan bir vatandaş başarılı bir şekilde kurtarıldı. JAK timlerinin nefesleri kesen tatbikatı havadan görüntülendi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, "Yapmış olduğumuz görev hayat kurtarmaya yönelik olduğu için, JAK Timleri bölgede meydana gelebilecek olaylara karşı hazırlıklı ve her türlü tedbirleri alma gayretindedir." denildi.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti