Yalnızçam Kayak Tesisleri kalitesi ve uygun fiyatlarıyla rakiplerine fark attı

Ardahan´da hafta sonu Yalnızçam Kayak Tesisleri doluluğu ile aynı bölgedeki Sarıkamış ve Palandöken tesisleriyle yarışır hale geldi.

GÜNCEL 16.03.2021 12:28:23 0
Yalnızçam Kayak Tesisleri kalitesi ve  uygun fiyatlarıyla rakiplerine fark attı

Şenol KİRMAN / ARDAHAN MEDYA GAZETESİ

Ardahan´da hafta sonu Yalnızçam Kayak Tesisleri doluluğu ile aynı bölgedeki Sarıkamış ve Palandöken tesisleriyle yarışır hale geldi.

Tesislerin Otel işletmeciliğini yapan Taner Altıparmak Ardahan´a ilk kez gelen yerli ve yabancı turistlerin tesisleri gördükten sonra Kars ve Erzurum´u tercih etmediklerini söyledi.

Tesislerinin bölgedeki kar kalitesi ve uygun fiyat avantajlarıyla Kars ve Erzurum´daki tesislerden daha iyi bir durumda olduğunu belirten Altıparmak şunları aktardı; ?Otelimizde çeşitli etkinlikler düzenleyerek ağırladığımız misafirlerimize hem yöresel kahvaltı ve yemek ürünlerimizi sunuyoruz, hem de doğanın keyfini doyasıya çıkarmaları için her türlü hizmeti sunuyoruz? dedi.

Hafta sonu gazetemizin Genel Sorumlu Müdürü Barış Bilgin´in ziyaret ettiği Yalnızçam Kayak merkezi sarıçam ormanlarıyla kaplı, kristal karıyla ve doğasıyla kayak severlerin ilgisini çekmeye başladı.

Yalnızçam´ın pist alanının Sarıkamış kayak tesislerinden daha uzun olmasının yanı üstelik dörtte bir fiyatına tatil yapma imkanı sunuyor. Hafta sonu Kayak Merkezine gelen yerli turistler Yalnızçam Kayak Merkezini gördükten sonra buranın Sarıkamış  ile Palandökenden daha iyi olduklarını söylüyorlar.

Birçok merkezde bu ay sonu kayak sezonunun kapanması beklenirken Ardahan´da bu süre Nisan Ayı sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu, Karadeniz ve Kafkaslar´ın kesişme noktasında yer alan Ardahan´daki Yalnızçam Kayak Merkezi, dünyada sadece Alp Dağları´na has kristal kar özelliği, sarıçam ormanları içindeki pistleri ve doğasıyla kayak severlere göz kırpıyor. 2018 yılında açılan henüz 3 yaşındaki Yalnızçam, doğunun parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kış bitmeden Yalnızçam´ı 2021 kayak sezonu planlarınız arasına şimdiden ekleyebilirsiniz.

Tamamen Avrupa Birliği (AB) desteğiyle 2018 yılında inşa edilen yaklaşık 6,2 milyon euro maliyetli Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi, Alpler´e özgü kristal karı, son teknoloji telesiyej hattı, sarıçam ormanları içindeki pistleriyle kış turizminin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Ardahan şehir merkezine 22 km mesafede bulunan Yalnızçam kayak merkezine ulaşımı, ise özel araç ve taksilerle sağlanıyor. Acemi, orta seviye ve profesyoneller için 6 pistin bulunduğu Ardahan Yalnızçam kayak tesislerinde, kayakseverlere 10 kilometre kayak, snowboard yapma imkanı sunuluyor.

Türkiye´nin en modern telesiyej hatlarından birine sahip olan Yalnızçam Kayak Merkezi´ndeki Leitner telesiyej hattı 3 km uzunluğa sahip. Son teknoloji olan hat yolcularını kapalı, rüzgar geçirmez kabinlerde taşıyor. Bu şekilde tabandan zirveye kesintisiz olarak hızlıca ulaşabiliyorsunuz. Hat, saatte 800 kişi taşıma kapasitesine sahip.

Bunun dışında tesiste biri 1.5 kilometre, biri 600 metre uzunluğunda olmak üzere 2 adet de teleski (t-bar) hattı bulunuyor. 

 

YALNIZÇAM OTELİ REZERVASYON İLETİŞİM

TANER ALTIPARMAK                                      AYTAÇ AKTAŞ

0532 436 7481                                                 0535 440 9406

 

/resimler/2021-3/16/1722052223302.jpg


1

Ardahan KYK bölge şampiyonu oldu

2

Bağdeşen Spor şampiyon oldu

3

Ardahan'da Sağlık Bilincini yükselten "Ben Her Yerde varım" projesi

4

Ardahan’da 2024’ün ilk 4 ayında 876 asayiş olayı meydana geldi

5

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi