Yaklaşan kış ayı yöresel ürün satışlarını arttırdı

Ardahan’ın balı, Kaşarı, Tereyağı ve tulum peynirlerine ilgi artı

19.10.2021 15:59:00 0
Yaklaşan kış ayı yöresel ürün satışlarını arttırdı

Bedrettin Şuay

Ardahan´da kış ayının gelmesiyle birlikte Ardahan´ın yöresel ürünlerine vatandaşlar daha çok ilgi gösterirken, satışlarda da artış yaşanıyor. Bu süreçte özellikle Ardahan balı, Kaşarı, Tereyağı ve tulum peynirlerinde satışlar artarken ilimizde yöresel ürün satışı yapan esnaflarında Vatandaşın talepleri doğrultusunda coğrafi işaretli ve organik ürünlere ağırlık veriyor.

Ardahan´ da kendi yöresine ait ürünlerin satışını yapan Has bereket süt ürünleri işletmecisi Aydemir Lale, kış ayına yaklaştığımız bu günlerde yöremize ait ürünlerimize ilgi artarken bizde çeşitleri arttırarak müşterilerimize ürünlerimizi sunuyoruz. "İnsanlar aldıkları ürünün ne kadar güvenli, doğal olduğunu biliyorlar ve kışın bu vatandaşlar yöresel ürünleri daha çok tercih ediyor dedi.

Lale, biz de Ardahan´da yöremize ait, Bal, Kaşar, Tereyağı ve peynir çeşitlerimizle gelen müşterilerimizin taleplerini karşılıyoruz." Bu nedenle işlerimizde biraz artış var, bu durum bizi sevindiriyor. Hem de müşterilerimize kendi yöremize ait en kaliteli ürünleri satıyoruz hem de vatandaşlar kışlık yiyeceklerini temin ediyorlar. Dedi.


1

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

2

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı

3

Türkiye'nin ilk yapay zeka destekli kalkınma kitabı yayımlandı

4

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

5

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı