Vatandaştan belediyeye kanalizasyon çukuru tepkisi

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde açık bırakılan kanalizasyon çukurunun yaklaşık 10 gündür kapatılmaması tepkilere neden oluyor.

GÜNCEL 13.10.2023 15:31:00 0
Vatandaştan belediyeye kanalizasyon çukuru tepkisi

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde açık bırakılan kanalizasyon çukurunun yaklaşık 10 gündür kapatılmaması tepkilere neden oluyor.

Çıldır ilçesinde bir vatandaşın evinin bahçesinde patlayan kanalizasyon borusu nedeniyle belediye tarafından açılan fosseptik çukurunun 10 gündür kapatılmaması tepkilere neden oluyor. Patlayan kanalizasyon borusu nedeniyle açılan çukur güvenlik önlemi alınmadan açık bir şekilde bırakıldı. 

Çıldır Dedekorkut Mahallesinde oturan Baybars Coşkun, çukurun tehlike arz ettiği gerekçesiyle belediyeden çukurun kapatılmasını talep etti. Ancak bir sonuç alamadığını ileri süren Coşkun, Cimer’e, Çıldır Kaymakamlığına ve Ardahan Valiliğine konu hakkında başvuruda bulundu. Buradan da sonuç alamayan Coşkun, son olarak Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. 

Tehlike oluşturan bu çukurun biran önce kapatılmasını isteyen Baybars Coşkun, “Evimizin bahçesinden geçen pis su borusu patlamış ve Çıldır Belediyesi ekipleri tarafından patlayan yerde kepçeyle kazı yapıldı. Patlayan boru tamir edilmeden üzeri, açık bırakılmıştır. İnsan hayatını-sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine neden olan bu çukur Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu tarafından kasten kapatılmamaktadır” dedi.

Gazetemiz aracılığı ile sesini duyurmaya çalışan Baybars Coşkun, gazetemize yaptığı açıklamada; “Çıldır Dedekorkut Mahallesinde ikamet ediyorum. Çıldır ilçesi genelinde altyapı hatları yenilenmektedir. Eski hatların iptal olması nedeniyle evimizin bahçesinden geçen pis su borusu patlamış ve Çıldır Belediyesi ekipleri tarafından patlayan yerde kepçeyle kazı yapılmış ve patlayan boru tamir edilmeden üzeri, açık bırakılmıştır. Yaklaşık 10 gündür tüm yazılı ve sözlü taleplere rağmen Çıldır Belediyesi ve Belediye Başkanı ısrarla sorunu çözmemektedir. 10 günden beridir evimize ait kanalizasyon hattı eski hattın iptal olması nedeniyle çalışmamaktadır. Belediye tarafından açılan fosseptik çukuru yaklaşık 4 metre derinliğinde 2,5 metre çapındadır ve üzeri açık vaziyettir. Kamuoyunun da bildiği gibi geçtiğimiz hafta İstanbul’da 3 kardeş böylesine bir çukura düşük hayatlarını kayıp etmiştir. İnsan hayatını-sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine neden olan bu çukur Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu tarafından kasten kapatılmamaktadır. Sorunun çözümü için Çıldır Kaymakamlığına resmi talepte bulunmama rağmen Kaymakamın koruması olduğunu söyleyen polis memuru “konu bizi ilgilendirmiyor, sorumluluk alanımızda değildir” diyerek kamu sorumluluk anlayışından uzak bir cevap vermiştir. Daha önce Çıldır Ardahan yolu üzerinde mezarlığın köşesinde ki tarla Belediye tarafından açık çöp alanı yapılmış ve buranın kaldırılması noktasında belediyeye yazılı talepte bulunmuş konu Cimer’e yazılmış ve Belediye başkanı Cimer şikâyetlerimi ve kişisel verilerimi çöp döken vatandaşlarla hukuksuz bir şekilde paylaşmıştır. Ben de Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Gelinen noktada Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu geçmişte yaşanan bu olaylardan dolayı kindar bir tavır gütmektedir. Belediyelerin asli görevleri kanunlarda açık ve nettir, her vatandaşa eşit hizmet götürmek zorundadır. İnsan hayatını tehlikeye sokan o çukurdan kaynaklı yaşanacak her türlü üzücü olaydan başta Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ve görevini yerine getirmeyen tüm kamu personeli sorumludur. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu’ndan şikâyetçi oldum” ifadelerini kullandı.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı