Vatandaş kaldırım işgaline tepkili

Ardahan’da yıllardır önüne geçilemeyen kaldırım işgali sorunu çözülemez bir hal aldı

GÜNCEL 17.10.2022 14:54:00 1
Vatandaş kaldırım işgaline tepkili

Haber Arzu Alkan

Kaldırımları işgalciler yüzünden kullanamayan vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor. Ardahanlı vatandaşlar kaldırım işgali ile karşı karşıya kalıyor. Kentte işgal edilen kaldırımlarda yürümekte zorlanan vatandaşlar yetkilileri göreve davet ediyor.

Yaya kaldırımlarının amacı dışında kullanılmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle esnafların duba bayrak ve sandalye atarak yaya kaldırımlarını işgal ettiklerini ifade eden vatandaşlar işgalin son bulmasını istiyor.

Neredeyse adım başı karşılaşılan kaldırım işgaline karşı daha duyarlı olunması gerektiğini ifade eden bir vatandaş, ise ‘Yaya kaldırımları yayalara ait. Yaya kaldırımında bebek arabasını kullanamıyoruz bazı insanlar yüzünden dükkânlar ürünlerini dışarıya kadar çıkarıyorlar. Dükkânın önüne iki tabure atıp oturuyorlar. Bebek arabasıyla ya da yürüyerek buradan geçmek mümkün değil. Birde geçerken ters ters bakan insanlar oluyor. Sanki onlar bizi değil biz onları engelliyormuşuz gibi kaldırımda yürüyemiyoruz. Bazı bölgelerde araçlar kaldırımları park olarak kullanıyor. Kaldırımlar araçlar için mi yoksa insanlar için mi? Bunu da  anlamıyorum’ dedi.

 

 

 


Kubilay şimşek
17.10.2022 21:40:27
Sadece kaldırımlar mi işgal edilen yollarda aynı durumda adam üç metre naylon rulo koymuş yetmemiş yanına iki duba koymuş o da yetmemiş yanına bidonları koymuş buna kim dur diyecek merak ediyorum.

1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı