Valilik uyardı! Gök gürlerken bunları yapmayın…

Ardahan Valiliği, Ardahan’da 2023 yılında 3 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan yıldırım düşmesi olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

GÜNCEL 10.07.2023 19:55:00 0
Valilik uyardı! Gök gürlerken bunları yapmayın…

Ardahan Valiliği, Ardahan’da 2023 yılında 3 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan yıldırım düşmesi olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada; Meteorolojik verilere göre önümüzdeki günlerde kuvvetli sağanak yağışlar ve yıldırım düşmesi olaylarının devam edeceği, yıldırım düşmelerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Yıldırım Düşmelerine Karşı Alınacak Tedbirler

Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada;

 “İlimiz genelinde 2023 yılı içerisinde; yıldırım düşmesi olayları neticesinde açık arazide bulunan (3) vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup; (2) vatandaşımız ise yaralanmıştır. Meteorolojik veriler doğrultusunda; önümüzdeki günlerde kuvvetli sağanak yağışlar ve yıldırım düşmesi olaylarının devam edeceği değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın can güvenliği açısından yıldırım düşmesi olaylarına karşı; Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarılar dikkate alınmalı ve bu uyarılar doğrultusunda hareket edilmeli. Yıldırım düşme riski olan havalarda mümkün oldukça açık alanlarda bulunulmamalı. Ağaç, telefon ve elektrik direği vb. yüksek nesnelerden uzak durulmalı. Metal eşyalara temas edilmemeli. Şemsiye, tırpan, radyo anteni gibi sivri metal eşyalar kullanılmamalı. Su üzerinde bulunulmamalı ve derhal karaya çıkılmalı. Açık arazide bulunuluyor ise derhal kapalı bir alan içerisine girilmeli. Kapalı alan bulunmadığı durumlarda çömelerek ya da çökerek hedef küçültülmeli, asla yatış pozisyonunda durulmamalı. Ormanlık ve ağaçlık alanlardan uzak durulmalı. Meteorolojik uyarılar doğrultusunda yıldırım düşme riski olan günlerde mümkün olduğunca araziye hayvanlar otlatmak amacıyla çıkarılmamalı. Otlatma esnasında büyükbaş ya da küçükbaş hayvanların arasında bulunulmamalıdır”


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak