Valilik, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı!

Ardahan Valiliği, vatandaşları son zamanlarda artış gösteren dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

GÜNCEL 2.01.2023 16:58:00 0
Valilik, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı!

Ardahan Valiliği, vatandaşları son zamanlarda artış gösteren dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Ardahan’da Valiliğin koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı dolandırıcılık suçlarıyla mücadelede etkin çalışmalar yürütüyor. 

Ardahan Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Ardahan il Emniyet Müdürlüğü ve Ardahan il Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ortak çalışmalarla bilişim ve banka sistemleri aracılığıyla işlenen dolandırıcılık suçlarıyla ilgili olarak 2022 yılında Şube Müdürlüğüne müracaat sonrasında savcılıktan alınan talimata istinaden 44 adet tahkikata başlanılmıştır. Faili meçhul bulunmayıp 60 şüpheli tespit edilerek savcılığa sevk edilmiş, 30 tahkikat dosyasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Siber güvenlik, teknolojinin güvenli kullanımı ve güvenli internet alışverişi konularında vatandaşların dikkat etmelerinin istendiği açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ulusal ve uluslararası platformlarda bilişim ve banka sistemleri aracılığıyla işlenen dolandırıcılık suçları son zamanlarda artış göstermektedir. Siber güvenlik, teknolojinin güvenli kullanımı ve güvenli internet alışverişi konularında vatandaşlarımızın çok dikkat etmeleri, şüpheli bir durum görmeleri ve şüpheli işlem yapmaları halinde vakit kaybetmeden kolluk birimlerimize haber vermeleri önem taşımaktadır.

Siber Suçlarla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızca aşağıdaki çalışmalar yapılmıştır:

Ardahan il Emniyet Müdürlüğü ve Ardahan il Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ortak çalışmalarla bilişim ve banka sistemleri aracılığıyla işlenen dolandırıcılık suçlarıyla ilgili olarak 2022 yılında Şube Müdürlüğüne müracaat sonrasında savcılıktan alınan talimata istinaden 44 adet tahkikata başlanılmış, faili meçhul bulunmayıp 60 şüpheli tespit edilerek savcılığa sevk edilmiş, 30 tahkikat dosyasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Adli mercilerden ve kolluk birimlerinden tarafımıza gönderilen bilişim ve banka sistemleri aracılığıyla islenen suçlarla ilgili olarak 90 evrakla ilgili çalışma yapılmış, 113 şüpheli tespit edilerek ilgili birimlere sevk edilmiş, 11 talimat evrakıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Ulusal ve uluslararası platformlarda, siber güvenlik, teknolojinin ve sosyal medyanın güvenli kullanımı gibi konularda farkındalık oluşturarak; bilişim ve banka sistemleri aracılığıyla işlenen dolandırıcılık suçlarının önlenmesi amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında 2022 yılında 77 ayrı seminer, afiş asma, broşür dağıtma faaliyetinde bulunularak toplamda 7.362 kişi bilgilendirilmiştir. Siber güvenlik, teknolojinin güvenli kullanımı ve güvenli internet alıverişi konularında 4.920 adet afiş ve broşürün dağıtımı yapılmıştır.

Suçların gerçekleşmeden önlenmesi amacıyla internet dolandırıcılığıyla ilgili vatandaşların bilinçlendirilmesi, seminer, afiş asma, broşür dağıtma faaliyetleriyle aralıksız devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak