VALİ ÇİÇEK: “YATIRIMLARIN BİRAN ÖNCE HİZMETE DÖNÜŞMESİ İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, gazetemize iade-i ziyarette bulundu.

VALİLİK 24.09.2023 11:02:00 0
VALİ ÇİÇEK: “YATIRIMLARIN BİRAN ÖNCE HİZMETE DÖNÜŞMESİ İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, gazetemize iade-i ziyarette bulundu.

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ardahan Medya Gazetesine iade-i ziyarette bulundu.

Gazetemiz ofisini ziyaret eden Vali Çiçek, gazetemiz sorumlu müdürü Barış Bilgin, ortaklardan Kasım Tırpancı, Deniz Başlı, Akın Kılıç, Mehmet Alkan ve muhabirler Şenol Kirman ve Bedrettin Şuay ile görüşerek Ardahan gündemi ve kentin gelişmesi, kalkınması yönünde uygulanabilecek projeler ve çalışmalarla ilgili sohbet etti.

Samimi ortamında geçen ziyarette Vali Çiçek, ilimizde ki kamu yatırımları ve planlanan projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Vali Çiçek, göreve başladığı günden itibaren başta ilimizin sorunları olmak üzere yatırım planlamaları üzerinde gerekli çalışmaları titizlikle devam ettirdiklerini belirtti.

EĞİTİMDE, VAKIF VE DERNEKLERDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ 

Ardahan’ın en önemli sorununun eğitim olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, “Ardahan’da eğitim noktasında hiç iyi bir noktada değiliz. Eğitimde öğrenci-veli-öğretmen ilişkisini geliştirmemiz gerekiyor. Eğitimi üst seviyeye çıkarmak için eğitim vakıflarını, derneklerini de bu işe katarak hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Öğretmenlerimizi ekonomik anlamda memnun edersek performansı artar ve öğrencilerimize daha verimli olurlar. Diğer illerde bunun örnekleri mevcut, dernekler, vakıflar öğretmenlere oluşturdukları fondan maddi katkıda bulunuyorlar. Bunun bir örneğini de Ardahan’da uygularsak ve kamu olarak bizlerde öğretmenlerimizin kalabileceği lojmanlar yaparsak en azından kira yükünden kurtarmış oluruz. Bu vesileyle öğretmenlerimizin öğrenciler üzerinde daha etkili bir eğitim anlayışını uyguladıklarını görebiliriz. Ardahan’ımızı eğitim noktasında daha iyi bir noktaya getirmek için hep birlikte üstün bir gayret sarf edeceğiz. Eğitimde ilimizi çok daha iyi bir noktaya taşıma adına ben bu ilin valisi olarak gücümün, enerjimin, bilgimin, tecrübemin yettiği en üst noktada eğitim camiasına destek olacağım” dedi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN YENİ YERLER ARAŞTIRILIYOR

Ardahan’da devam eden kamu yatırımları ve planlanan projelerin olduğunu ifade eden Vali Çiçek, “İlimizde devam eden yatırımların biran önce hizmete dönüşmesi için yoğun çalışma içerisindeyiz. İki milletvekilimizle birlikte uyum içerisinde Ardahan’ın sorunlarına yönelik çalışmalar sürdürmekteyiz. Atıl durumda bulunan organize sanayinin işlev hale gelme durumu olmadığı için yeni bir yatırım hamlesiyle başka bir yerde yapılması planlandı. Yeni organize sanayi bölgesi yapımında yer belirleme aşamasına geldik. En uygun yeri belirleyerek Organize Sanayimizi oraya yapacağız. Komisyon oluşturuldu, komisyon Ardahanlıların kolaylıkla ulaşabileceği en uygun yeri belirleyeceğiz ve hizmete sunacağız.  

POLİS OKULU VE BEDELLİ ASKERLİK

Ardahan’ın iki milletvekiliyle de sürekli istişare içerisindeyiz. CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu bir öneride bulundu. Ardahan’da bedelli askerlik merkezi yapabilir miyiz diye. Bununla ilgili yetkililerle görüşmeler yapacağım. Bunun yanı sıra kamuoyunun isteği üzerine Ardahan’a polis okulu getirilmesi noktasında savunma bakanlığına talepte bulunacağız. 

DOĞU EKSPRES TRENİ

Ardahan’ın turizmi açısından önemli olan Doğu Ekspres trenini önemsiyoruz. Doğu Ekspres trenini Ardahan’a getirmek için siyasilerimizin de desteğiyle girişimlerimiz devam edecek. Ardahan’ımızda devam eden kamu yatırımlarımız ve planlanan birçok projemiz var. Ardahan’ı nasıl daha iyi noktaya taşıyabiliriz onun gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı