Vali Çiçek, buz tutan Çıldır Gölü’ne herkesi davet etti

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü’nde incelemelerde bulundu.

GÜNCEL 30.01.2024 17:09:00 0
Vali Çiçek, buz tutan Çıldır Gölü’ne herkesi davet etti

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü’nde incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek, Çıldır Gölü’nde Eskimo usulü balık tutanları izledi, atlı kızakla buz tutan göl üzerinde gezinti yaptı. Vali Çiçek’e Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek de eşlik etti.

123 kilometre alanı ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tatlı su ve en büyük ikinci gölü olma özelliğine sahip Ardahan Çıldır Gölü yaz ve kış aylarında ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Tamamen donan Çıldır Gölü’nde bir taraftan balıkçılar Eskimo usulü balık tutarken, bir taraftan da yerli ve yabancı turistlere köylüler tarafından göl üzerinde atlı kızaklarla turlar düzenleniyor.

Doğa harikası Çıldır Gölü’ne kış aylarında ilk defa giden Vali Çiçek, atlı kızakla Çıldır Gölü’nde kaymanın keyfini çıkardı.

Atlı Kızakla gezerken, yaklaşık bir metre kalınlığında buzun kırılarak balıkların yakalanışlarına da şahit olan Vali Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Bugün Ardahan Çıldır Gölündeydik. Büyüleyici beyazlığında buz üzerinde atlı kızakla gezintiye, sarı balığından yemeğe ve aşıklarımızı dinlemeye Ardahan Çıldır’a davet ediyorum” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak