Vali Öner´den, "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum" vurgusu

Vali Hüseyin Öner Başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

26.11.2020 17:44:21 0
Vali Öner´den,

Vali Hüseyin Öner Başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Vali Hüseyin Öner başkanlığında, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme, Değerlendirme ve Bilgilendirme? toplantıları yapıldı.  Gerçekleştirilen toplantıların ardından Vali Öner, katılımcılarla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, buralarda oluşturulan "Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele" bürolarında görev yapan personelden çalışmalar hakkında brifing aldı.

Valilik Toplantı Salonunda ve Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapılan toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli tarafından yapılan sunumun ardından, kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyonu planı genel durumu, 2020 yılı içinde alınan kararlar ile bu kararlar kapsamında yapılan il eylem planlarının faaliyetleri kapsamında ilgili kurum kuruluşlarca gerçekleştirilen çalışmalar, kurumlar arası iş birliğinin artırılması adına alınacak önlemler ve mevcut komisyon toplantısı kapsamında alınan kararlar değerlendirildi.

Toplantıda değerlendirme konuşması yapan Vali Hüseyin Öner, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum vurgusunda bulunarak, ?Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri, Adalet, Millî Eğitim, Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortak çalışması sonucu hazırlanan protokol çerçevesinde, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair hayata geçirilen ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı´ doğrultusunda gerek ilgili kurumlarımızca, gerekse kolluk kuvvetlerimiz tarafından alanda sürekli çalışmalar yapılmaktadır. Bizde idare olarak bu hassas konu hakkında her alanda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum için hepimize görev düşmektedir. Her birimin üzerine düşen çalışmaları titizlikle takip ederek, koordinasyon içerisinde çalışacağına inanıyorum? dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede KADES´in önemine değinen Vali Öner, ?Kadın Acil Destek İhbar Sistemi  akıllı telefon uygulaması üzerinden, kadınlarımız konum bilgisiyle ihbarda bulunabiliyor ve KADES anında devreye giriyor. Özellikle bu konuda kadınlarımızı daha çok bilgilendirilmek istiyoruz. Bu kapsamda ilgili tüm teşkilatlarımızda oluşturulan "Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele" bürolarında kadın amir ve kadın personel görev yapıyor. Biz bu konuda üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezinde ki toplantıya katılan muhtarların da kadına yönelik şiddet konusunda birinci derece sorumlu olduklarını aktaran Vali Öner, mahalle ve köylerde şiddet olayları yaşanması halinde devletin ilgili birimlerine anında haber verilmesini, bu konuda kesinlikle taviz verilmemesini istedi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Başkanı Dr. Ulaş Şentürk tarafından Koronavirüs Pandemisiyle mücadele konusunda sunum yapılarak, tedbirlere uyulması, kuralların yerinde uygulanması yönünde bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantılara, Vali Hüseyin Öner´in yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Murat Zorba, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Vali Yardımcıları Mustafa Gürbüz, Alper Taş, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, mahalle ve köy muhtarları ile ilgili kurum amirleri ve personelleri katıldı.


1

Göle Sosyal Hizmet Merkezi Personellerine Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verildi

2

Şehit İbrahim Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden anlamlı etkinlik

3

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

4

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

5

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti